Spórolni szeretne a fogain? Most jöjjön el fogorvosi kontrollra.

Takarékosan élni nagyon fontos manapság. Persze sokszor olyan dolgokon is spórolnánk, amiből egyáltalán nem érdemes. Például nem javasolt az autószervizt vagy a fogorvosi kontrollt sem kihagyni. Miért?

Észrevette már, hogy amit karban tart, arra kevesebbet kell költenie? Ha az autót nem tudja nélkülözni, de mégsem viszi szervizbe, akkor a kisebb problémákból nagyobbak lesznek és egyszer csak megáll az autó. Ha az autó megáll, akkor bizony egy csomó olyan extra költséggel kell számolnia, amit egyébként egyszerűen megtakaríthatott volna magának, ha elvitte volna a kocsit időben szervizbe.

Ok, de a fogorvosi kontrollra miért kellene rendszeresen járnom? Nem elég, ha megyek, amikor fáj?

A fogaink nagyon fontosak a testünk egészsége érdekében. Gyakran kiinduló pontjai fertőzéseknek, gyulladásoknak. Általában komoly műtétek előtt is rendbe kell tenni azokat, hogy a gyógyulási folyamatot ne zavarja meg a fogak esetleges gyulladása.

Ha az autók esetében hangsúlyos a folyamatos szerviz, a fogak esetében még fontosabb. Itt ugyanis nemcsak pénzről van szó, hanem az egészségünkről is. Ha már fáj és csak olyankor megyünk, az olyan, mintha akkor vinnénk az autót szervizbe, ha már valamilyen komoly probléma kialakult, például kigyulladt valamelyik piros lámpa a műszerfalon.

Hogyan zajlik egy fogászati kontroll vizsgálat?

A Hattyas Dental fogorvosi rendelőben a fogászati kontroll vizsgálatok rendszeresen, 3-12 havonta esedékesek, amiről értesítést, ha szeretné a páciensünk, akkor e-mailben meg is küldünk a számára. Az ellenőrző és megelőző kontrollvizsgálat folyamata egy általános állapotfelméréssel kezdődik, ami teljesen fájdalommentes, így a pácienseink félelmeiket nyugodtan elfelejthetik és kényelmesen hátradőlhetnek a fogorvosi székben, rábízva magukat fogorvosaink, szájsebészeink és parodontológusaink szakértelmére és tapasztalatára.

A vizsgálat alatt sor kerül a szájnyálkahártya jó- és rosszindulatú elváltozásainak felkutatására, valamint egy teljes körű fogászati és dentálhigiéniai tanácsadásra is, kiemelve azokat a fogápolási területeket, amelyeket a leginkább meg kell erősíteni vagy be kell gyakorolni. A különféle időtávok (3-12 hónap) a páciens szájhigiéniájától, fogainak állapotától és a rendszeres kezelésekre (pl. fogkő eltávolítása vagy fogfehérítés) való igényeitől függenek.

Milyen veszélyeket rejt magában a rendszeres kontrollvizsgálatok kihagyása?

A későn felfedezett vagy előre haladott állapotban lévő betegségek, elváltozások kezelése komplikáltabb, hosszadalmasabb és költségesebb folyamat, mint az időben felfedezett problémák esetében. Egy kezeletlen fogbetegség súlyos szövődményekkel és akár maradandó károsodással is járhat.

Talán az egyik legsúlyosabb a nem komolyan vett, ám gyorsan súlyos következményekkel járó, általános ínygyulladás, ami a fogágybetegség előszobája. Ha nem vesszük komolyan, emiatt sajnos már egész fiatalon akár az összes ép fogunkat is elveszíthetjük.

Egy kisebb fogszuvasodás az idő múlásával akár a fog elhalásához is vezethet, mely egy már vissza nem fordítható állapot, kezelése pedig jóval komplexebb eljárásokat igényel, mint a sima lyukas fogé. Szükség lehet a fog megmentése érdekében gyökérkezelésre, az elhalt területek különböző fogbetétekkel való pótlására – inlay betétek, onlay betétek -, illetve a foghiány helyére fogimplantátum beültetésére. Ráadásul az elhalt fog színe is megváltozik, ami további esztétikai kellemetlenségeket és kezeléseket is jelent.

Ezek miatt is javasoljuk minden páciensünknek, hogy lehetőleg egyszer minden évben vagy félévben jöjjenek el egy kontroll vizsgálatra, és ezzel rengeteg pénzt spóroljanak meg maguknak.

Mit tehetünk fogaink egészségéért a kontroll vizsgálatok között?

A napi 2-3 fogmosással, a szájvíz és a fogselyem vagy fogköztisztító használatával gyakorlatilag mindent megtesz azért, hogy fogai épek és egészségesek maradjanak. Amennyiben bármikor fájdalmat érez vagy változik a szájának illata, akkor jöjjön el hozzánk egy soron kívüli kontrollra, a legtöbb esetben nem találunk különösebb hibát, ami Önnek is megnyugvást fog jelenteni.

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Ha kérdése van, hívjon minket vagy írjon nekünk és kérje fogorvosaink és dentálhigiénikusaink segítségét. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue