Fog210225a2
Kivehető fogpótlások

Fémlemezes fogpótlás

Fogvesztés, fogeltávolítás után sok esetben a megmaradt fogak száma nem elegendő rögzített pótlás készítéséhez, esetenként pedig a meglévő fogak annyira meggyengülnek (pl. fogágybetegség, csontsorvadás miatt), hogy nem használhatók fel teljes rögzített pótláshoz. Szerencsére ilyenkor is létezik egy olyan megoldás, mely segítségével visszaadhatjuk a rágás élményét és az esztétikumot pácienseinknek.

Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy a pótlás meg tud kapaszkodni a kapcsok segítségével a megmaradt fogakon, ezért sokkal nagyobb stabilitást ad.

A kivehető fémlemezes műfogsor lemeze erős, ellenáll a fellépő rágóerőknek. Készülhet allergiamentes fémből, aranyból is. A fémlemezt akril alaplemez borítja, amely az ínyt tökéletesen utánozza. Ezen helyezkednek el az akril műfogak. Színüket a páciens egyedi igényeinek megfelelően választjuk ki.

A komfortérzetet az is növeli, hogy fémlemezes pótlás felülete lényegesen kisebb a teljes kivehetőénél, így könnyebben meg tudja szokni a páciens a viselését. Természetesen ezeket a típusú kivehető fogpótlásokat is étkezések után ki kell venni a szájból és alaposan megtisztítani, mert így biztosítható, hogy a fogsor sokáig szép és jól működő maradhasson.

rejtettelhorganyzasM
Kivehető fogpótlások

Rejtett elhorgonyzás

A részleges kivehető fogpótlások közül a legstabilabb és a legesztétikusabb megoldást ez a típusú fogpótlás jelenti. A rejtett elhorgonyzás lényege, hogy a pótlás nem kapcsok segítségével rögzül, hanem speciális rögzítő elemekkel, amelyek a fogpótlásba vannak beépítve, ezért beszédnél és mosolygásnál nem látszódik semmilyen rögzítő elem, a fogsor teljesen természetes hatást kelt. Emellett ezek a speciális rögzítő elemek stabilizálják leghatékonyabban a fogsort. A pótlás készítésének feltétele, hogy stabil fogakra készüljön és azokból is több legyen egymás mellett, hogy a rejtett elhorgonyzó elemeket használni tudjuk. A saját fogakat csiszolással előkészítjük, a páciens ezekre fémkerámia hidat kap, ezekhez rögzül a részleges kivehető fogpótlás.

rejtettelhorganyzasM
teleszkopos
Kivehető fogpótlások

Teleszkópos kivehető fogpótlás

Abban az esetben készítünk ilyen típusú fogpótlást, mikor a páciensnek már csak néhány saját foga maradt, amiket arra használunk fel, hogy nagyobb stabilitást adjanak a kivehető fogpótlásnak. A fogakat csiszolással készítjük elő, ezekre egy fémkorona kerül. A teljes fogpótlásban ezeknek a koronáknak megfelelően van kialakítva egy második korona, amibe a fémkoronával ellátott fog beleilleszkedik. Mikor a fogpótlás a szájban van, akkor a fogsor egységes, nem látszanak kapcsok, mikor pedig a páciens eltávolítja a fogsort a szájából, a fémkoronával borított saját fogak láthatók. A pótlás nagy előnye, hogy stabilabb, mint egy teljes kivehető fogpótlás és ha valamelyik fogat elveszíti a páciens a tartófogak közül, a fogpótlás akkor is tovább használható kisebb módosításokkal.

teljeskivehetoM
Kivehető fogpótlások

Teljes kivehető fogsor

Ilyen fogsort abban az esetben készítünk, ha a páciens teljesen fogatlan. A fogpótlás műanyagból készül, ezért könnyű, kialakítása alkalmazkodik az egyéni szájüregi viszonyokhoz, kiképzése segít a helyén tartani a pótlást. Amikor teljes fogpótlást készítünk, mindig felhívjuk pácienseik figyelmét a megszokás és a türelem fontosságára. A teljes fogsorok visszaadják a páciens önbizalmát, hiszen újra mosolyoghat és segít a helyes hangképzésben. Emellett pedig a tápcsatorna és a szervezet egészére jótékony hatást gyakorolnak azáltal, hogy elősegítik a táplálék megfelelő felaprítását, előkészítését.

teljeskivehetoM
fogsorjav1
Kivehető fogpótlások

Fogsor alábélelése, javítása

Kevesen tudják, de van lehetőség a kivehető fogpótlások javítására, amennyiben eltört vagy valamilyen egyéb formában megrongálódott. Ilyen esetben a pótlást hozza el rendelőnkbe, a fogorvosi vizsgálat során kiderítjük mi lehet a fogpótlás károsodásának oka és amennyiben javítani lehet, azt technikusaink akár néhány órán belül el tudják végezni. Természetesen fontos tudni, hogy a javításra nincs minden esetben lehetőség és mint ahogy például a ruhák vagy cipők, úgy idővel a fogpótlások is elhasználódnak. Fontos tehát, hogy rendszeresen ellenőriztessük az elkészült fogpótlásokat, hogy azok élettartamát ezzel is növeljük. Szintén fontos ismerni a fogpótlások tisztításával, gondozásával kapcsolatos speciális szabályokat, amit fogorvosaink a Hattyas Dentalban minden esetben elmondanak pácienseinknek, amikor egy új fogpótlást készítenek számukra.

steges1M
Kivehető fogpótlások

Stéges kivehető fogpótlás

Ezt a típusú pótlást akkor készítjük, ha csupán csak néhány fog van a szájüregben. Ezeket csiszolás után fémkoronákkal borítjuk, ebben az esetben azonban a fémkoronákat egy fémrúd köti össze, ami növeli a fogak együttes teherbírási erejét és nagyobb stabilitást ad a kivehető fogpótlásnak, ami erre készül. A kivehető pótlás belsejében a fémrúd lenyomata megtalálható, ez a kettő illeszkedik egymásba, így lép fel a rögzítő erő a szájüregben.

steges1M
bejelentkezés
kapcsolat

6725 Szeged, Hattyas utca 12/D

A Hattyas Dental rendelő Szeged Alsóváros Hattyas utcájában található, ahonnan a nevét is kapta.

Megközelíthető tömegközlekedéssel, a 20-as jelzésű busz megállója csak pár méterre található, de a szegedi pályaudvar is csak egy kilométerre van innen. Autóval érkezőknek pedig nem kell parkolási díjat fizetniük a közelben parkolva.

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue