Hogyan tudja megőrizni a fogorvosi implantátumai élethosszig tartó élettartamát? (2.rész)

Ebben a bejegyzésben folytatjuk a fogorvosi implantátumok tisztításával és gondozásával kapcsolatos átfogó információk megosztását.

Ha még nem olvasta az előző részt, akkor itt megteheti: Link

Műtét után hogyan gondozza fogászati implantátumát?

Ne dohányozzon. A dohányzás szörnyű hatással van a fogászati implantátumokra. Az aktív dohányosok növelik a beavatkozást követő fertőzés kockázatát. A dohányzás korlátozza a csont és a szövetek vérellátását az implantátum helyén, és így a gyógyulás lelassul, és a szervezet fertőzések elleni védekező képessége veszélyesen leromlik.

Rágózzon! Néhány nap múlva, ha az izommerevség nem múlik, és úgy érzi, hogy nehezen tudja olyan szélesre nyitni a száját, mint korábban, akkor kezdjen el rágózni, hogy az állkapocsizmait fellazítsa.

Kövesse a megadott utasításokat és kérdezzen! A műtét utáni ápolás tekintetében ne hagyatkozzon teljes mértékben erre az útmutatóra. Kérjük, tartsa a kapcsolatot szájsebészével vagy kezelési koordinátorával. Ha kérdései vannak, vagy zavarban érzi magát azzal kapcsolatban, hogy már valamit tudnia kellene, kérjük kérdezzen azonnal!

A beavatkozás időpontja előtti felkészüléshez a következő lépéseket teheti meg:

  • Készítsen egy összefoglalót a tennivalókról és a tilalmakról.
  • Tegye fel az időpontok során az utólagos kérdéseket
  • Tartsa kéznél a teendői listáját a folyamat során

Hosszú távú fogászati implantátum gondozás

Mi a Hattyas Dental-nál olyan fogpótlást biztosítunk pácienseinknek, amely egy életre szól. Rutinszerű és megfelelő ápolással az új fogai olyan tartós megoldást jelenthetnek, amit mindig is szeretett volna.

A műtét utáni gondozás során követett tanácsok egy része itt is érvényes. Vegyük át, miben különbözik a hosszú távú ápolás. Szerencsére sokkal kevesebb a hosszú távú gondozási tipp. Mint sok páciensünk, úgy gondoljuk, hogy Ön is gyorsan átülteti a gyakorlatba a fogászati implantátumok ápolásával kapcsolatos tudnivalókat.

Fektessen be egy jó vízsugaras szájöblítőbe. Ezek az egyszerű eszközök csodát tesznek, amikor egyszerűen megszabadítják attól a lepedéktől, ami a nehezen elérhető zugokban és résekben, a fogászati implantátumok és hidak körül halmozódik fel. A teljes implantátumívek esetében a híd és az íny között van egy kis rés, amelyben evés közben a lepedék összegyűlhet. A vízsugaras fogmosó egy masszírozó vízsugárral gyengéden el tudja masszírozni ezt a lerakódást.

Szokjon le a dohányzásról, egyszer és mindenkorra. Fentebb már említettük, de érdemes megismételni. A dohányzás szörnyű hatással van a szájüregi egészségre. A dohányosoknál sokkal nagyobb a fertőzések kockázata. Mint tudjuk, a szájüregi szövődmények, köztük a fogvesztés és hasonlóképpen az implantátum meghibásodásának is nagyobb a kockázata. Egyéb változtatások nélkül az egyik legjobb módja implantátumai egészségének és élettartamának javítására az, ha egyszer és mindenkorra felhagy a dohányzással.

NE hagyja ki a tisztításokat. Még protézis fogakkal is szüksége lesz rutinszerű tisztításokra. A szájhigiénia a fogászati implantátumok esetében is kiemelt fontosságú.

Viselje a harapásvédőt az utasításoknak megfelelően. Érdemes a túlzott fogcsikorgatásból és fogösszeszorításból eredő kopás miatt éjszakánként harapásvédőt viselnie, kérjük, tegyen így.

NE rágjon jeget. Ha már minden begyógyult, akkor is elfogadhatatlan a jég rágása, még a cirkónium-dioxidból készült fogak esetében is.

Jöjjön el hozzánk, ha problémái adódnak. Ne hagyjon figyelmen kívül semmit sem, ha rosszul érzi magát. Mi megnézzük az Ön nyugalma érdekében is. Továbbá, kérjük, semmi esetre se próbálja meg egyedül kijavítani a fogászati implantátummal kapcsolatos vélt vagy valós problémát. Az otthoni beavatkozás elképesztő károkat okozhat és veszélyes. A barkácsmegoldás kiguglizása csak a bajt hozza, és a további komplikációk és költségek gyakorlatilag garantáltak.

A tartósan sikeres fogászati implantátum

Bár az ebben az útmutatóban tárgyalt ajánlások nagymértékben növelik a fogászati implantátum sikerének és gyógyulásának valószínűségét (különösen a Hattyas Dental-nál beépített implantátumok esetében), nem tudjuk garantálni minden beültetett fogászati implantátum sikerét 100%-ban. Az Ön ápolási tudása és hozzáállása nagy szerepet játszik minden fogászati implantátum-eljárás sikerében. A szövődmények, ha kialakulnak, nagy valószínűséggel a műtétet követő első néhány héten belül jelentkeznek.

Várjuk Önt implantációs konzultáción, hogy személyesen válaszolhassunk kérdéseire!

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Ha kérdése van, hívjon minket vagy írjon nekünk és kérje fogorvosaink és dentálhigiénikusaink segítségét. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue