Hogyan tudja megőrizni az implantátumai élethosszig tartó élettartamát? (1.rész)

A Hattyas Dental fogászati implantátumai egy életre szólnak. Megfelelő odafigyeléssel a helyreállított mosoly javíthatja önbizalmát az új kapcsolatok kialakításában. És ami talán még ennél is fontosabb, hogy a tökéletesen funkcionáló új fogai gazdagíthatják az ételekkel való kapcsolatát is.

Ez az átfogó útmutató a fogászati implantátumok gondozásához három fő részből áll:

  • Tanácsok a fogászati implantátum beültetést követő napokra és hetekre vonatkozóan.
  • Tippek az élethosszig tartó ápoláshoz, hogy a fogászati implantátumok egészségesek és tiszták maradjanak.
  • Általános útmutatás a teljes szájüregi fogászati implantátumok ápolásával kapcsolatban.

Kinek készült ez az útmutató? Azoknak, akik fogászati implantátumokat kaptak a Hattyas Dental-nál. Azoknak, akiknek egyetlen fogászati implantátumuk vagy akár egy vagy két teljes implant ívük (pl. All-on-4 vagy All-on-6) van. Ha akár csak egy implantátummal is rendelkezik, érdemes tovább olvasnia néhány hasznos tanácsért.

Műtét után hogyan gondozza fogászati implantátumát?

A beavatkozást követő napok és hetek a legkritikusabbak a fogászati implantátumok megfelelő ápolása szempontjából. Ez idő alatt az Ön szervezete keményen dolgozik az implantátum helyén lévő íny- és csontszövetek helyreállításán. Ez az az időszak, amikor az implantátum az állkapoccsontba integrálódik. Az implantátumnak időre van szüksége ahhoz, hogy összeolvadjon a csonttal, hogy erős tartást biztosítson az Ön protézisének.

A Hattyas Dental-nál a műtétet követő felépülési idő, amikor a legtöbb ember arról számol be, hogy újra normálisnak érzi magát, általában 3-5 nap. Az alábbiakban az új implantátumok és hidak gondozására vonatkozó ajánlásainkat ismertetjük a gyógyulás ezen érzékeny időszaka alatt.

NE húzza ki az öltéseket. Hagyja, hogy a varratok maguktól felszívódjanak. A másik eset, ha van időpontja varratszedésre, és mi távolítjuk el azokat. Soha ne próbálja meg saját maga eltávolítani a varratokat!

Használjon jeget. Ha duzzanat alakul ki a műtéti terület körül az arcon, jegelje az érintett részeket kívülről. A beavatkozást követő első 2 napon 20 percig használjon jeget, majd 20 percre vegye el. A harmadik napon már használhat jeget és meleget is felváltva, így stimulálva az izmait.

NE rágja a jeget. Ha a duzzanat csökkentésére jeget alkalmaz, csak az arcra alkalmazza. Ne tegye a szájába, és semmiképpen se rágja a jeget!

Kerülje a túlzott ápolást. Már egy olyan egyszerű dolog is megzavarhatja a gyógyulási folyamatot, mint a műtéti terület túlzott ellenőrzése. Ha húzza az arcát, és kinyújtja a száját, azzal azt kockáztatja, hogy felszakítja a gyógyulásban lévő műtéti területet.

Öblítse le meleg sós vízzel. Várjon 24 órát a beavatkozás után, majd elkezdheti a sós vizes öblítést.

Gyakorolja a kíméletes tisztítást. A Hattyas Dental műtéti napján már moshat fogat. Legyen nagyon gyengéd. Használjon puha sörtéjű fogkefét. Ennek a területnek időre van szüksége a gyógyuláshoz. És ismét legyen különösen kíméletes, különösen az implantátum műtéti helye körül. Ne kefélje a műtéti területet az implantátumot közvetlenül körülvevő ínyvonalnál. Tegyen vizet a szájába, hogy segítsen kiöblíteni a fogkrémet. Ne köpje ki a vizet. Nyissa ki a száját a mosogató fölött, és hagyja, hogy a víz kifolyjon. Ezután törölje meg a száját, és kész.

Kérhet sebtoalettet. Az íny gyógyulása során valószínűleg rés keletkezik az implantátumhíd és az ínye között. Az első hónapban ha oda szorul egy ételdarabka, ugorjon be hozzánk egy sebtoalettre. Itt kollégánk egy kis víz segítségével gyorsan eltávolítja a beszorult darabkát. 5-6 hét múlva, amint az íny teljesen helyreállt, az alaposabb tisztítás érdekében áttérhet a vízöblítő használatára.

NEM szabad túltisztítani. A túltisztítás gyakori hiba, amely ugyanolyan rossz vagy akár még rosszabb is lehet, mint a nem elégséges tisztítás. A problémás terület állandó piszkálása nem segíti a gyógyulási folyamatot. Az ilyen kényszeres viselkedés inkább súlyosbítja a problémákat.

Cserélje a gézt. Gyakran cserélje a gézt, de csak a szájsebész vagy a kezelési koordinátor utasításai szerint.

Az első 24 órában kerülje a szívószálakat. A szopogatási és köpködési műveletek irritálhatják a gyógyulási folyamatot, különösen az első nap folyamán. Ez idő alatt vérrögöknek kell kialakulniuk a beültetés helyén.

Kerülje az üdítőitalokat. Az üdítőitalok vagy a kemény savas italok, például a narancslé vagy a kávé irritálhatják a gyógyulást, akár még szövődményekhez is vezethetnek.

Csak olyan ételeket fogyasszon, amelyeket egy műanyag villa oldalával el tud vágni. A Hattyas Dental implantológiai beavatkozások gyógyulási szakasza alatt lágy ételek fogyasztása ajánlott. Még a nem túl keménynek tűnő ételek, például a saláta is túl durvának tűnhetnek a rágáshoz.

Legyen óvatos a forró ételek és italok fogyasztásakor. Az első 24 órában az eljárás következtében némi zsibbadást fog tapasztalni. Az égési sérülések elkerülése érdekében legyen nagyon óvatos, amikor olyan dolgokat fogyaszt, amelyek hajlamosak a forróságra, pl. kávé, levesek és mikrohullámú sütőben főzött ételek.

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Ha kérdése van, hívjon minket vagy írjon nekünk és kérje fogorvosaink és dentálhigiénikusaink segítségét. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue