A felnőttkori fogszabályozás lehetőségei- Mit érdemes tudni a felnőttkori fogszabályozásról és a héjakról?

Ha Ön sem teljesen elégedett fogaival vagy esetleg gyermekként nem volt lehetősége a fogszabályozásra, akkor Önnek is ajánljuk a következőket!

Kezdjük azzal, hogy egy szép mosoly nem csupán esztétikai szempontból fontos. A szabályos és egymáshoz jól illeszkedő fogak megkönnyítik a száj egészségének fenntartását, és megelőzik a fogászati problémák kialakulását a jövőben.

Egy egészséges, rendezett fogsor sokkal ellenállóbb a különböző fogbetegségekkel szemben. A rosszul illeszkedő fogak nem csak az önbecsülésünkre lehetnek rossz hatással, hanem az étel darabok is könnyebben szorulnak közéjük, így nagyobb a fogszuvasodás és az ínybetegség kockázata.

Ha felnőttként úgy dönt, hogy fontolóra veszi a fogszabályozást, több megoldás közül is választhat.

Sokan nem gondolják, hogy az ő életükbe belefér az, hogy fogszabályozót hordjanak annak ellenére, hogy tudják, hogy szükség lenne rá. Legyen ez a presztízs, a munkában betöltött szerep, a státusz vagy a jó közérzet miatt. Ezek ellenére, mégis úgy érzik, hogy nagyobb lenne a magabiztosságuk, ha nem lennének negatív érzéseik a fogaikat illetően.

A legtöbb ember az önbizalom és a megjelenés miatt dönt a fogszabályozás mellett. Kényelmesebbé válik a mosolygás, a nevetés vagy csupán a beszélgetés. Bárki szívesebben villantja meg fogait, ha büszke rájuk.

Azonban azt érdemes tudni Önnek is, hogy átlagosan a fogszabályozás folyamata 14 – 26 hónap közé tehető. Amit a legtöbb ember nem szívesen fogad el. A drasztikus fogszabályozásra akkor lehet szükség, ha minden más lehetőséget kimerítettünk és ez lehet a jó megoldás.

Van azonban egy másik lehetőség kisebb-nagyobb deformációk kezelésére, ami jelenleg a leginkább elterjedt megoldás világszerte. Egy olyan technológiáról van szó, ami drasztikusan lecsökkenti a rendezetlen fogak helyreállításának idejét. Ezt nevezzük fogászati héjnak, amiről ebben a bejegyzésünkben már részletesen írtunk.

Mit érdemes tudni a fogászati héjakról? Miért és mikor érdemes ezt a megoldást választani a fogszabályzás helyett?

A fogászati héj egy vékony réteg tartós anyagból, ami úgy néz ki, mint a természetes fogzománc. Ez az egyik legelterjedtebb eljárás a kozmetikai fogászatban, amellyel vonzó mosolyt tudunk varázsolni és meg tudjuk óvni fogait a további károsodásoktól.

A héjak a ferde fogak rendezésére, a fogak elszíneződésének korrekciójára és a teljes fogsor megjelenésének javítására szolgálnak. A porcelán héjak gyönyörű és természetes megjelenésű fogakat biztosítanak Önnek.

Különböző típusú héjak állnak rendelkezésre, amelyek különféle fogászati anyagokból készülnek. A modern fogászat legnépszerűbb anyaga a fogászati porcelán, hosszú élettartama, tartóssága és esztétikája miatt.

Éppen ezért a legtöbb fogászati héjunk porcelánból készül. Ezek a héjak vékonyak, de tartósak, és kinézetre a természetes fogzománctól meg sem lehet különböztetni őket. A fogászati porcelán használata lehetővé teszi, hogy a fogak rekonstrukciója olyannyira közel álljon a természetes fogakhoz alakját, színét és szerkezetét tekintve, hogy csak egy fogorvos tudja megkülönböztetni a porcelán fogburkolatot a természetes fogaitól.

A porcelán héjak rendkívül tartósak. A héjakhoz használt sima, vízhatlan porcelán ellenáll a cigaretta és a kávé foltjainak is.

Hogyan történik a héjak felhelyezése?

A héjak felhelyezése egy viszonylag egyszerű folyamat. Első lépésként minden egyes fog lenyomatát elkészítjük, amelyhez héj szükséges. Fogászati lenyomatokat használunk annak biztosítására, hogy minden egyes héj tökéletesen illeszkedjen.

Miután megterveztük a héjak alakját, minden egyes darabnak ki kell választani az ideális árnyalatát, hogy illeszkedjen a környező fogakhoz, amennyiben csak egy-két fog helyreállításáról beszélünk.

Ha minden készen áll, általában egy nagyon vékony zománcréteget el kell távolítani a fogakról, hogy magát a héjat hozzá lehessen rögzíteni a foghoz. Miután a héjak felhelyezése megtörtént, már nincs is más dolga, mint élvezni és használni tökéletes fogait.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue