Tippek és technikák a fogorvostól való félelem leküzdésére

Ha fél fogorvoshoz menni, nincs egyedül! A fogorvosi beavatkozástól való félelem nagyon gyakori. Európában egy 2009-es felmérés szerint a felnőttek 12%-a szenvedett szélsőséges fogászati szorongástól, míg 36%-uk közepes mértékű fogászati szorongástól. Sajnos ez a szám Magyarországon valószínűleg még ennél is magasabb.

Ha már a fogorvosi vizit lefoglalásának gondolatától is el kezd izzadni, akkor ebben a bejegyzésben olyan tippeket és technikákat talál, amelyek segíteni fognak kezelni ezt a helyzetet.

A szélsőséges fogászati szorongást vagy fogászati fóbiát azonban mi a Hattyas Dental-nál nagyon komolyan vesszük. A félelemtől szenvedő páciensek egy része sajnos mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a fogorvosi látogatást, és általában csak akkor jön el hozzánk, ha a rendkívüli fájdalom vagy éppen a duzzanat már arra kényszeríti.

Tudja, hogy mi a különbség a fogorvostól való szorongás, félelem és fóbia között?

Az emberek gyakran használják a fogászati szorongás, félelem és fóbia kifejezéseket ugyanarra a dologra. Néha a súlyosság kifejezésére használják őket, amely az enyhétől (szorongás) a szélsőségesebbig (fóbia) terjed. Máskor a „fogászati fóbia” kifejezést olyan szélsőséges félelem leírására használják, amely látszólag irracionális és különösen nehéz leküzdeni. Az egyes szintekhez adunk némi magyarázatot.

A fogászati szorongás a fogászati környezettel (szagok, fények, stb…) kapcsolatos általános ellenérzés vagy stressz. A legtöbb embernek van bizonyos fokú fogászati szorongása, különösen, ha olyan eljárással kell szembenéznie, amely még teljesen új számukra. Gyakran az ismeretlentől való félelemként éljük meg mindezt.

A fogászati félelem általában sokkal konkrétabb. Ha valakinek félelme van, általában meg tudja mondani, hogy pontosan mitől fél. A fogászati félelem jellemzően gyermekkorban alakul ki, vagy a szülőktől öröklődik.

Ha valaki fogászati fóbiában szenved, a rettegés, amit érez, olyan intenzív, hogy addig kerüli a fogorvost, amíg vagy a fizikai fájdalom, vagy a fóbia érzelmi terhe elhatalmasodik rajta. A fogászati fóbiában szenvedő emberek tudatában vannak annak, hogy a félelem teljesen irracionális, de képtelenek tenni ellene. Az embert pánikba ejti és rettegésben tartja az érzés. Amikor pedig mégis elmennek fogorvoshoz, akkor ezeket a találkozásokat intenzív félelem és szorongás kíséri.

Az itt látható kört hívjuk a félelem ördögi körének:

Hogy ez ne történhessen meg, kövesse tippjeinket, és kezdjen el túllépni fogászati félelmein.

Tippek a fogászati félelmek leküzdéséhez

Csak nyugodtan, ne siessen
Mi soha nem sietünk, elegendő időt hagyunk arra, hogy meghallgassuk Önt. A rendelés során bármikor tarthat szünetet, csak szóljon a fogorvosának, hogy szeretné, ha megállna és szünetet tartana.

Technológia
Használja nyugodtan zenehallgatáshoz eszközét, telefonját fülhallgatóval, ha ez segít Önnek az ellazulásban. Akár kedvenc podcastjához is csatlakozhat vagy meditációs előadást is kísérhet közben. Bármit, ami segít Önnek a nyugalma megtalálásához.

Kérdezzen minket a fájdalomcsillapítás és szedálás eszközeiről
Többféle fájdalomcsillapítást nyújtunk, amit teljesen az Ön igényeihez alakítunk. Egyeztessünk a beavatkozások előtt a fájdalomcsillapítás mértékéről és módjáról. Mi barátságos környezetben, empátiával és odafigyeléssel kerüljük el a szükségtelen fájdalom okozást.

Használjon néhányat az alábbi relaxációs technikák közül a látogatás során
Meg fog lepődni, hogy mennyire kontroll alatt tudja tartani a szorongását, ha talál egy hasznos nyugtató módszert. Amikor az emberek idegesek, hajlamosak visszatartani a lélegzetüket, ami csökkenti az oxigénszintet, és tovább fokozza a pánik érzését. Néhány meditációs technikához hasonlóan a lassú, rendszeres légzésre való összpontosítás segít csökkenteni a stressz-szintet.

Ossza meg velünk félelmeit
Fogorvosaink hozzászoktak a szorongó betegek kezeléséhez. Ha feszült vagy szorong, feltétlenül mondja el fogorvosának, és ez lehetővé teszi, hogy a kezelést az Ön igényeihez igazítsa. Azért vagyunk itt, hogy meghallgassuk Önt, és az Ön igényeihez igazodó legjobb ellátást nyújtsuk.

Foglalja le következő kontroll időpontját, mielőtt elhagyja a Hattyas Dentál-t
Nagyobb valószínűséggel jön el a következő időpontra, ha nem kell később kapcsolatba lépnie velünk, hogy újra időpontot kérjen.

Végső soron a fogászati szorongás kezelése a fentiek kombinációjából áll. Fogorvosaink már több ezer szorongó és ideges pácienst kezeltek. Büszkék vagyunk arra, hogy pácienseinknek a legkellemesebb fogászati élményt nyújtjuk, amely lehetővé teszi számukra, hogy legyőzzék félelmeiket és életük végéig megőrizzék fogaikat épségben.

Hívjon minket a +36 30 327 6061-as telefonszámon vagy írjon nekünk a lenti űrlap segítségével, hogy időpontot foglaljon.

Miért minket válasszon?
Ezek a mellettünk szóló érvek:

Győztünk az árversenyben

Átlagosan 13,6%-kal alacsonyabbak az áraink, mint a konkurenciának (2023.07.01-ei felmérés alapján).

Saját fogtechnikával dolgozunk

Saját, helyben működő fogtechnikával rendelkezünk, ami miatt a fogpótlások a legmagasabb minőségben és átlagosan feleannyi idő alatt készülnek el, mint ott, ahol a fogtechnika külön működik. Ráadásul az árak is kedvezőbbek így.

Gyors időpont lehetőség

Rugalmas időbeosztásunk miatt gyorsan tudunk időpontot adni, nem szeretjük, ha a pácienseinknek várnia kell.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue