Mosolytervezés a gyakorlatban

Bemutatjuk Zsoltot, aki 35 éves és autószerelő. Már a tinédzser éveiben elkezdtek a fogai romlani, sajnos nem kapott jó mintákat a szüleitől, és ez a fogprobléma rányomta a bélyegét az egész eddigi életére. Mindig is zavarta, hogy nem szabályosak a fogai és nem jó a lehelete. Ennek ellenére nem változtatott ezen egészen 35 éves koráig.

Addigra az anyagi lehetőségei lehetővé tették, hogy rendbe tegye a fogait. Az látható volt, hogy a fogak annyira rosszak, hogy nem 1-1 fogat kell helyreállítani, hanem a teljes fogsorral alul és felül is kezdeni kell valamit. Addigra már kifejlesztettük a rendelőnkben a fogtechnikával együtt az egyedi mosolytervezést.

Zsolt kiindulási állapot:

A mosolytervezés

A mosolytervezés lényege, hogy akár teljesen új fogformákkal is tudunk kísérletezni, gyakorlatilag meg tudjuk a fogsort változtatni olyanra, amilyet a páciens szeretne. Na de ő honnan fogja tudni, hogy neki mi áll a legjobban? A konzultáció során megmutatunk többféle fogsort képekben, amik közül tud választani. Sokan méretet is szeretnének változtatni, mert túl kicsik vagy nagyok a fogaik, és a forma a másik, amit meg tudunk változtatni.

Miután a fogakat lecsiszoltuk, a kiválasztott formát a fogtechnikában elkészítjük CAD-CAM rendszerben műanyag ragasztható fogpótlásként, amit beragasztunk és a páciens odahaza meg tudja mutatni a családnak, hogy így hogyan tetszik a mosolya. Ha esetleg nem lenne teljesen megfelelő a forma, akkor készítünk egy másikat, és azzal is haza tud menni a családnak megmutatni. Így elkerülhető, hogy olyan végleges pótlást készítsünk, ami nem mindenkinek tetszik maradéktalanul. Márpedig a férj vagy feleség véleménye kritikus hosszú távon, emiatt kell nagyon körültekintőnek lennünk. 

Mosolytervezés példa:

Zsoltra visszatérve több fogát gyökérkezelni kellett, a korábban kihúzott fogaknak maradtak bent gyökérmaradványai, amiket el kellett távolítanunk, tömni is kellett fogakat, szóval volt mit helyreállítani. Ráadásul addigra már nagyon sok foga érzékeny volt a hidegre és a savanyú, valamint édes ételekre.

Később elmondta nekünk, hogy megfordult a fejében, hogy kihúzatja az összes fogát, és csináltat egy kivehető fogsort alulra és felülre, de aztán belátta, hogy nincs jobb a meglévő fogaknál. Neki még meg lehetett annyit menteni, hogy arra tudtunk rögzített fogpótlást építeni.

A kezelőorvos összeült a fogtechnikussal, és a röntgeneket végig nézve találták ki közösen, hogy mi lenne a legjobb megoldás, Zsolt elképzeléseit is figyelembe véve. Zsolt ragaszkodott hozzá, hogy implantátumokat nem szeretne. Próbáltuk vele megbeszélni, hogy az lenne talán a legjobb megoldás, de ő nem szerette volna.

Így végül a felső ép fogcsonkokra cirkonpótlás került, alulra pedig egy kombinált munka: frontrészen fémkerámia, arra pedig egy fémlemezes fogpótlás csatlakozik. Mindezt persze azokkal a fogméretekkel és formával, amit ő már a mosolytervezésben a feleségével együtt kiválasztott.

Zsolt fogai beavatkozás közben és után:

A végeredmény lélegzetelállító lett, Zsolt felesége és barátai is le voltak nyűgözve, Zsoltról nem is beszélve. Egyáltalán senki meg nem mondta volna, hogy a fogak nem eredetiek, és ráadásul az új fogsor jobban passzolt Zsolt személyiségéhez és arcához, mint az eredeti. Ami egyértelmű következménye a változásnak: Zsolt többet mosolyog, azaz sokkal többet, sőt állandóan.

Hosszú távon a mosolygás, nevetés teljesen megváltoztatja az arcot, kedvesebbé, barátságosabbá teszi a tekintetet. Zsolt kapott egy új életet az új mosolya miatt.

Jelentkezzen be Ön is hozzánk konzultációra, hogy Önt is megajándékozhassuk egy új mosollyal, ráadásul most kedvezményekkel!
Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Bejelentkezés

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue