Mitől ilyen tökéletes a sztárok mosolya? Mit csinálnak pontosan? Elérhető ez bárkinek?

Miért akarunk tökéletes fogakat és mosolyt?

A szép fogakat gyakran társítják a jó szájegészséghez, a vonzerőhöz és az önbizalomhoz. Sokan emiatt is törekszenek tökéletes fogsorra, hiszen így a velük szembeni előítéleteket pozitív irányban befolyásolhatják, azaz mások jobbat gondolnak majd róluk.

Sok ember számára a szép mosolyt a fogazat igazodása, színe és alakja határozza meg. Az egészséges, fehéren csillogó, egyenes fogak hihetetlenül vonzóak a szemnek. Ennek oka, hogy a jól beállított fogak segítenek a szimmetrikusabb és kiegyensúlyozottabb arcszerkezet kialakításában, a fehér fogak pedig a tisztaság és az egészség benyomását keltik.

Ezenkívül az egészséges fogsor jelentős hatással lehet az ember önbecsülésére és önbizalmára is. Ha valakinek görbe vagy elszíneződött fogai vannak, szégyenérzete lehet a megjelenésével kapcsolatban, és tétován mosolyoghat vagy beszélhet mások előtt. Ezzel szemben az egyenes, fehér fogakkal az emberek magabiztosabban érzik magukat társasági helyzetekben, ami javítja az általános mentális egészségüket.

A szép fogak továbbá a jó szájhigiénia megőrzése szempontjából is fontosak. Ha a fogak helyesen vannak beállítva és jól ápoltak, könnyebb tisztán és egészségesen tartani őket, csökkentve a fogszuvasodás, az ínybetegségek és más fogászati problémák kockázatát.

Összefoglalva, a szép fogak különböző embereknek különböző dolgokat jelentenek, de általában véve arról van szó, hogy ha egészséges, egyenes és fehér fogakkal rendelkezünk, akkor azok javítják a megjelenésünket, az önbecsülésünket és az általános egészségi állapotunkat.

Ezt ismerték fel mindenhol a világon, azok a minden nap milliók által követett sztárok is, akikről az interneten sokféle fotót meg lehet találni.

Szeretnénk megmutatni ezeket a beavatkozásokat és azt is, hogy ezek a restaurációk ma már bárki által elérhetőek.

Mi az, hogy fog restauráció?

A fogak eredeti állapotának a visszaállítását hívjuk fog restaurációnak egy baleset vagy szuvasodás vagy az idő eltelte után. Azonban ma már ezt az elképzelést meghaladta a tudomány és a gyakorlat is. A fogak eredeti állapotukban sem tökéletesek funkcióban vagy esztétikában, azaz nem tökéletesen illeszkednek vagy nem úgy néznek ki, ahogyan az arc megkívánná.

Emiatt a fog restaurációs folyamat egy tökéletes állapotnak az elérésére törekszik, ami a legtöbb esetben jobb funkciót és esztétikát is biztosít, mint az eredeti állapot. Mindehhez hátteret biztosít a CAD-CAM számítógépes rendszer, aminek segítségével tizedmilliméteres pontossággal tudjuk megtervezni és elkészíteni a tökéletes fogsort vagy fogat.

Restaurációs folyamat 35 éves nőnél (fogforma és szín tökéletesítése):

A fogak restaurációja során két megoldást használunk gyakran: esztétikai tömések vagy betétek és héjak.

Esztétikai tömések vagy betétek

A fogak restauratív, azaz helyreállító kezelése során ma már kizárólag fényrekötő esztétikus tömőanyagokat használunk. A korábban használt amalgám tömőanyaggal szemben, a fényrekötő anyagokkal tökéletes esztétika valósítható meg, bármelyik fogról is legyen szó.

Esztétikai töméscsere példa:

A saját fogakhoz leginkább hasonlító töméseket (esztétikus restaurációkat) úgy készítjük el, hogy a különböző fényáteresztő képességű és színű tömőanyagokat a természetes fogakhoz hasonló rétegenként alakítjuk ki, így nemcsak formailag, hanem minden más tekintetben is a saját foganyaghoz (zománc és dentin) tökéletesen illeszkedő, un. biomimetikus-hatást érünk el.

Töméskészítésre leginkább akkor van szükség, amikor szuvasság vagy baleset miatt sérül a fog. Ha azonban a sérülés mértéke nagyobb, akkor betét segítségével állítjuk helyre a fogat, ami segít a tökéletes anatómiai formát és a kifogástalan esztétikát megvalósítani, emellett stabilabban rögzül kiterjedt foganyag veszteség esetén. 

Példa esztétikai betétekre (inlay és onlay):

A héjak

A héjak készítése akkor jön szóba, amikor kisfokú változtatásra van szükség. A héjak esztétikai céllal készülnek, általuk kedvezően tudjuk befolyásolni a fogak színét és a formáját. Több típus különíthető el, készülhetnek speciális tömőanyagból vagy kerámiából is, a különböző technikák értelmében pedig léteznek héjak, amelyek a foganyag elvétele nélkül készíthetők és olyanok, amelyek a fogzománc minimális preparálását igénylik.

Gyakorlatilag a héjakkal egyfajta fogszabályozásra is lehetőség van. Sok esetben kisebb szimmetria problémák is könnyen javíthatóak.

Nézze meg, hogy ezek az ismert emberek hogyan alakíttatták át a fogsorukat többnyire héjakkal:

Mire jó megoldás a héj?
  1. Amikor a fogfehérítés nem jelent megoldást, a fogai nem úgy reagálnak, mint azt ahogy Ön szeretné vagy olyan egyedi hibák vannak a fog felszínén, amit fogfehérítéssel nem lehet orvosolni.
  2. Amikor a fogak formája, külseje nem passzol a személyiségéhez. Túl picik vagy túl nagyok vagy túl keskenyek a fogak, ezeket a problémákat nem lehet a fogszabályzással megoldani.
  3. Amikor a fogak enyhén szabálytalanok, vagy túl messze vannak egymástól, de a fogszabályzásnál gyorsabb megoldást szeretne.

Ki engedheti meg magának a tökéletes mosolyt?

Mint minden kiadást, a fogakkal történő kiadásokat is tervezni kell. A tervezés azzal indul, hogy megnézzük a fogsorát. Ezek után adunk egy kezelési tervet, amiben részletezzük, hogy mit és mennyiért tudunk elkészíteni. 

Van, aki meglepődik azon, hogy mennyiből ki lehet hozni a nagy változásokat. Ráadásul mindent meg lehet csinálni több kiszámítható lépcsőben. Lépjen időben!

Jöjjön el hozzánk mosolytervezésre!

Ha kérdése van, hívjon minket vagy írjon nekünk és kérje fogorvosaink és dentálhigiénikusaink segítségét. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue