Mit kell tudnia az implantátumok élettartamáról?

Kitart-e az implantátum életünk végéig vagy időnként cserélni kell? Összefoglaltuk önnek a legfontosabb tudnivalókat.

Ezeket a protéziseket a helyreállító fogászatban használják. Funkcionális és esztétikai célokat egyaránt szolgálnak, egy vagy több hiányzó fog pótlására is alkalmasak. Aki úgy dönt, hogy az implantátumot választja, annak többé nem kell megküzdenie a mobil fogsorok okozta kényelmetlenséggel, érzetben olyan, mintha az eredeti fogát / fogait kapná vissza.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy mennyire tartós, illetve mennyi ideig marad meg egy implantátum. A válasz azonban sokkal összetettebb, mint azt gondolnánk.

Bár az igaz, hogy az implantátumok akár életünk végéig is eltarthatnak, de élettartamuk több tényezőtől is függ. A kulcs az, hogy megfelelően gondoskodjunk a száj higiéniájáról. Mivel ezek a protézisek olyanok, mint az igazi fogak, lényeges, hogy naponta ápoljuk őket.

Fontos megemlíteni, hogy a fizikai megjelenés mellett a száj egészségét is javítják. Sok esetben a beszéd is javulhat tőle, hiszen a hangok képzésében a nyelv és a fogak érintkezése is nagy szerepet játszik. Valamint a rágáson keresztül az emésztési folyamatokat is befolyásolják. 

Ha tovább szeretnénk sorolni az implantátumok előnyeit, akkor érdemes megemlíteni az életünkre gyakorolt további pozitív hatásait. Ilyen például a nyugalom, amit egy rendezett fogsor kínál társaságban, akár párkeresésben is, az egészséges önbecsülés, ami abból ered, hogy felszabadultan merünk bárki társaságában mosolyogni vagy nevetni.

A fogászati implantátum egy életképes megoldás, de ugyanolyan gondosságot igényel, mint a természetes fog. Sikerük vagy kudarcuk a fogorvos készségeitől és tapasztalatától is függ, valamint az Ön egészségi és életmódbeli szokásaitól.

A dohányosoknak például valószínűleg hamarabb kell cserélniük fogimplantátumukat, mint azoknak, akik nem dohányoznak. Ugyanez vonatkozik azokra, akik hajlamosak az ínybetegségekre.

Miért éri még meg az implantátum mellett dönteni?

Egyre több ember választ fogászati implantátumot a hiányzó fogak pótlására. A népszerűségük nagyrészt az eljáráshoz kapcsolódó magas sikeraránynak köszönhető.

A fogászati implantátumok az állcsonthoz vannak rögzítve, és segíthetnek helyreállítani annak szerkezetét. Tartós fogpótlási lehetőségként tervezték őket, ami megmagyarázza hosszú élettartamukat.

Az Ön igényeitől függően, fogorvosa implantátumokat javasolhat a híd, a korona vagy más fogpótlások alátámasztására. Ezért érdemes konzultálni.

Ha a beültetést helyesen hajtják végre, ez az eljárás javíthatja megjelenését, beszédét és a szájának egészségét. Ezen kívül megkönnyíti az étel rágását, ami megakadályozhatja a tápanyagok felszívódásának zavarát és az emésztési kellemetlenségeket.

Miért válasszon fogászati implantátumot szakmai szemmel?

Most, hogy már Ön is látja a fogászati implantátumok előnyeit, amelyek azért túlmutatnak a megjelenésen, érdemes egy kicsit a szakmai részét is átbeszélni.

Ezek a protézisek segítenek megőrizni a fogszerkezetet, visszaállítva a száj természetes állapotát. Tehát a természetes fogak érzését biztosítják, miközben megakadályozzák a csontvesztést.

A fogászati implantátum másik nagy előnye, hogy nem érinti a szomszédos fogakat. Valójában segítenek megőrizni természetes fogait, és javíthatják az állkapocsvonalat, ami esztétikailag is befolyásolja megjelenését.

Ha a fogászati implantátumot az állcsontba helyezik, az elősegíti az új csontok növekedését. Ez segít megőrizni a száj egészségét, javítja a harapást és támogatja az arc szerkezetét.

Ha még mindig gondolkodik az implantátum beültetésen, érdemes tudni, hogy az implantátumok sikeressége 97-98 százalék, a legtöbb páciens számára olyanok, mintha visszakaták volna az eredeti fogaikat.

Kell még egy ok, hogy az implantátum mellett döntsön?

A fogászati implantátumokkal nem kell aggódnia a fogszuvasodás miatt. Noha továbbra is gondoskodnia kell fogairól, hogy megakadályozza a baktériumok felhalmozódását, az új fogak nem fognak szuvasodni vagy tönkre menni.

Maga az implantátum az a rész, amely a foggyökeret helyettesíti, ehhez kapcsolódnak a koronák vagy hidak. Tehát, nem az egész szerkezetet nevezzük így, hanem csak azt, ami a rá kerülő részeket a csonthoz rögzíti. Ezzel a technológiával tudják pótolni a hiányzó fogakat.

A fogászati implantátumok minősége és élettartama ezektől a struktúráktól függ. Mi abban tudunk segíteni Önnek, hogy az igényeihez és költségvetéséhez megfelelő legjobb megoldást megtaláljuk.

Összefoglalva: Mennyi ideig tartanak a fogászati implantátumok?

Mint korábban említettük, a fogászati implantátumok tartós fogpótlási megoldást jelentenek. Ezért egy életen át kitartanak. Azonban fontos, hogy tapasztalt fogorvos segítségével a legmegfelelőbb megoldást válasszák az Ön számára. Valamint, hogy ha már megvan az implantátum, fordítson energiát a rendszeres szájápolásra, ugyanúgy mintha természetes fogakról lenne szó.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue