Mindjárt itt a tavasz! Hogyan készítse fel a mosolyát a nyárra?

Egyre hosszabbak a nappalok, korábban kel fel a nap, megjelentek az első viharok, már a nappali csúcs is folyamatosan növekszik. Mindjárt itt a tavasz! Kápráztassa el Ön is a barátait, ismerőseit a vadonatúj tökéletes mosolyával!

A fogainkra egyre nagyobb figyelem terelődik a mai világban, és persze mindenki tökéletes fogsort szeretne. Az apró hibák vagy szabálytalanság egyáltalán nem okoznak a teljes képben problémát, sőt akár még vonzóak is lehetnek. Ami viszont nem vonzó, az az ápolatlanság látszata. Az elszíneződések kialakulására vagy a fog sötétedésére hat az életstílusunk és a genetika is, viszont a folyamat visszafordítható! A fehér és ápolt fogak erőt, fiatalságot és vitalitást sugároznak, ami egy megtérülő befektetés a mai világban. Kihat a kapcsolatainkra, a párválasztásra, a párunk megtartására, a munkánkban a sikerünkre, sőt még a magunkhoz való viszonyunkra is. Szóval megéri a fogaink épségére és szépségére befektetni!

Mit tehetünk a teljes sikerért?

1. lépés: Fogkőeltávolítás

Az alapos és rendszeres fogmosás mellett is kialakulhatnak lerakódások a fogközökben és a fogak alsó részén. Itt nem pusztán el nem távolított ételmaradékról, hanem un. dentális plakkról van szó. A plakk egy baktériumok, ételmaradványok és nyálkasejtek által létrehozott vékony biofilmréteg, ami előzménye a fogkő kialakulásának.

Ez a baktériumokkal teli plakkréteg idővel megköti a szájban található ásványi anyagokat, így alakul ki a fogkő. A folyamat gyorsasága, intenzitása egyénfüggő, mindenkinél egyedi. Befolyásolják genetikai és szájhigiénés szempontok. Azonban előbb-utóbb elkerülhetetlenül kialakul és el kell távolítani.

Ha nem távolítjuk el, akkor az a fogak elvesztéséhez vezethet, hiszen az ínyt irritálva ínygyulladás alakulhat ki, ami csontpusztulást, fogágy betegséget, foglazulást és végső soron fogelvesztést okozhat. De ami addig is elkíséri a fogköves pácienst: a kellemetlen lehelet.

Illusztrációs videó a fogkőeltávolításról:

A fogkőeltávolítás menete

  1. Fogkő eltávolításra általában félévente – évente járnak hozzánk a pácienseink. Többnyire a fogsor állapotának felülvizsgálatakor.
  2. A fogkövek eltávolításához egy ultrahangot kibocsátó eszközzel végigmegyünk a fogak felszínén és tövében. Az ultrahang lepattintja a fogakról a fogkövet.
  3. Az elszíneződések jelentős részét homokfújó berendezéssel távolítjuk el, amellyel tökéletes végeredményhez jutunk.
  4. Ezután egy speciális  ápolópasztával végigpolírozzuk a fogakat.
  5. A kezelés többnyire fájdalommentes, hiszen a fogak felszínén dolgozunk, de egyénileg eltérhet a fájdalomérzet. Van olyan páciensünk, aki kéri a teljes fogsorának elérzéstelenítését, mert az ő teljes kezelés alatti nyugalmához ez szükséges. Ezt mindenkivel egyénileg megbeszéljük.

A kezelés ideje: ~ 1 óra

2. lépés: Mosolytervezés

A mosolytervezés lényege, hogy akár teljesen új fogformákkal is tudunk kísérletezni, gyakorlatilag meg tudjuk a fogsort változtatni olyanra, amilyet a páciens szeretne. Na de ő honnan fogja tudni, hogy neki mi áll a legjobban? A konzultáció során megmutatunk többféle fogsort képekben, amik közül tud választani. Sokan méretet is szeretnének változtatni, mert túl kicsik vagy nagyok a fogaik, és a forma a másik, amit meg tudunk változtatni.

Miután a fogakat lecsiszoltuk, a kiválasztott formát a fogtechnikában elkészítjük CAD-CAM rendszerben műanyag ragasztható fogpótlásként, amit beragasztunk és a páciens odahaza meg tudja mutatni a családnak, hogy így hogyan tetszik a mosolya. Ha esetleg nem lenne teljesen megfelelő a forma, akkor készítünk egy másikat, és azzal is haza tud menni a családnak megmutatni. Így elkerülhető, hogy olyan végleges pótlást készítsünk, ami nem mindenkinek tetszik maradéktalanul. Márpedig a férj vagy feleség véleménye kritikus hosszú távon, emiatt kell nagyon körültekintőnek lennünk. 

Mosolytervezés példa:

3. lépés: A professzionális – rendelői fogfehérítés

A fogkőkezeléssel (fent) a lerakódásokat, elszíneződéseket eltávolíthatjuk, de a fogak teljes felületének fehérítése egy másik dolog.

Menete:

  1. A szennyeződésektől és lerakódásoktól mentesített fogsort szájterpesszel tesszük a beavatkozáshoz kényelmessé.
  2. Védőszemüveg viselése mellett a fogakra helyezzük a hidrogén-peroxid tartalmú zselét, ami a 3*15 perc aktiváló plazmaívlámpa bevilágítás során eltávolítja az elszíneződéseket és kifehéríti a fogsort.
  3. A fehéredés mértéke függ a fog felépítésétől (a pótlások nem fehérednek) és genetikájától, nem mindenkinek ugyanaz a mértéke. Általánosságban 8-10 árnyalat fehéredés érhető el egy kezelés alatt.

A kezelés ideje: ~50 perc
Fehéredés: 8-10 árnyalat 

Illusztrációs videó a rendelői fogfehérítésről:

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Jelenlegi esztétikai ajánlataink:

Depurálás tisztítás akció

Ultrahangos fogkőeltávolítás, homokfújós és pasztás polírozás -19%

A csomag tartalma: Ultrahangos fogkőeltávolítás, homokfújós és pasztás polírozás
16.000 Ft helyett

MOST CSAK 13.000 FT

Üdv friss lehelet!
Akcióink nem összevonhatóak.

Fogfehérítési akció 10.000 Ft kedvezménnyel

Fogfehérítés akciósan -10.000Ft

• állapotfelmérés
• otthoni fogfehérítő szett
55.000 Ft helyett

MOST CSAK 45.000 FT


Akcióink nem összevonhatóak.

Általános 10% kedvezmény

Bármire felhasználható 10% kedvezmény

Akcióink nem összevonhatóak.

Bejelentkezés

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue