Lassan itt a jóidő! Mit tegyen meg most a fogaiért, hogy a napos időben is önfeledten tudjon nevetni?

Lassan elhagyjuk a telet, jönnek az első szeles-napos nappalok, már 17:00 után sötétedik, egyre több a napos órák száma, mindjárt itt a tavasz! Kápráztassa el ismerőseit a fehér és csillogó mosolyával!

A fogainkra egyre nagyobb figyelem terelődik a mai világban, és persze mindenki tökéletes fogsort szeretne. Az apró hibák vagy szabálytalanságok nem okoznak igazi problémát, sőt akár még vonzóak is lehetnek. Vannak, akik szándékosan tetetnek a fogsorukba szabálytalanságokat, mert úgy természetesebbnek, emberibbnek tűnik a mosoly.

Ami viszont nem vonzó, az az ápolatlanság vagy annak a látszata. Az elszíneződések kialakulására vagy a fog sötétedésére hat az életstílusunk és a genetika is, viszont a folyamat megfordítható!

A fehér és ápolt fogak erőt, fiatalságot és energiát sugároznak, ami egy nagyon jó befektetés a mai világban. Kihat a kapcsolatainkra, a párválasztásra, a párunk megtartására, a munkánkban a sikerünkre, sőt még a magunkhoz való viszonyunkra is. Talán a legjobban megtérülő befektetés, ha a mosolyát újítja fel.

Nézzük a teljes folyamatot:

1. lépés: Fogkőeltávolítás

Az alapos és rendszeres fogmosás mellett is kialakulhatnak lerakódások a fogközökben és a fogak alsó részén. Itt nem pusztán el nem távolított ételmaradékról, hanem un. dentális plakkról van szó. A plakk egy baktériumok, ételmaradványok és nyálkasejtek által létrehozott vékony biofilmréteg, ami előzménye a fogkő kialakulásának.

Ez a baktériumokkal teli plakkréteg idővel megköti a szájban található ásványi anyagokat, így alakul ki a fogkő. A folyamat gyorsasága, intenzitása egyénfüggő, mindenkinél egyedi. Befolyásolják genetikai és szájhigiénés szempontok. Azonban előbb-utóbb elkerülhetetlenül kialakul és el kell távolítani.

Ha nem távolítjuk el, akkor az a fogak elvesztéséhez vezethet, hiszen az ínyt irritálva ínygyulladás alakulhat ki, ami csontpusztulást, fogágy betegséget, foglazulást és végső soron fogelvesztést okozhat. De ami addig is elkíséri a fogköves pácienst: a kellemetlen lehelet.

Illusztrációs videó a fogkőeltávolításról:

Videó lejátszása

A fogkőeltávolítás menete

  1. Fogkő eltávolításra általában félévente – évente járnak hozzánk a pácienseink. Többnyire a fogsor állapotának felülvizsgálatakor.
  2. A fogkövek eltávolításához egy ultrahangot kibocsátó eszközzel végigmegyünk a fogak felszínén és tövében. Az ultrahang lepattintja a fogakról a fogkövet.
  3. Az elszíneződések jelentős részét homokfújó berendezéssel távolítjuk el, amellyel tökéletes végeredményhez jutunk.
  4. Ezután egy speciális  ápolópasztával végigpolírozzuk a fogakat.
  5. A kezelés többnyire fájdalommentes, hiszen a fogak felszínén dolgozunk, de egyénileg eltérhet a fájdalomérzet. Van olyan páciensünk, aki kéri a teljes fogsorának elérzéstelenítését, mert az ő teljes kezelés alatti nyugalmához ez szükséges. Ezt mindenkivel egyénileg megbeszéljük.

A kezelés ideje: ~ 40 – 60 perc

2. lépés: Mosolytervezés

A mosolytervezés lényege, hogy akár teljesen új fogformákkal is tudunk kísérletezni, gyakorlatilag meg tudjuk a fogsort változtatni olyanra, amilyet a páciens szeretne. Na de ő honnan fogja tudni, hogy neki mi áll a legjobban? A konzultáció során megmutatunk többféle fogsort képekben, amik közül tud választani. Sokan méretet is szeretnének változtatni, mert túl kicsik vagy nagyok a fogaik, és a forma a másik, amit meg tudunk változtatni.

Miután a fogakat lecsiszoltuk, a kiválasztott formát a fogtechnikában elkészítjük CAD-CAM rendszerben műanyag ragasztható fogpótlásként, amit beragasztunk és a páciens odahaza meg tudja mutatni a családnak, hogy így hogyan tetszik a mosolya. Ha esetleg nem lenne teljesen megfelelő a forma, akkor készítünk egy másikat, és azzal is haza tud menni a családnak megmutatni. Így elkerülhető, hogy olyan végleges pótlást készítsünk, ami nem mindenkinek tetszik maradéktalanul. Márpedig a férj vagy feleség véleménye kritikus hosszú távon, emiatt kell nagyon körültekintőnek lennünk. 

Mosolytervezés példa:

3. lépés: A professzionális – rendelői fogfehérítés

A fogkőkezeléssel (fent) a lerakódásokat, elszíneződéseket eltávolíthatjuk, de a fogak teljes felületének fehérítése egy másik dolog.

Menete:

  1. A szennyeződésektől és lerakódásoktól mentesített fogsort szájterpesszel tesszük a beavatkozáshoz kényelmessé.
  2. Védőszemüveg viselése mellett a fogakra helyezzük a hidrogén-peroxid tartalmú zselét, ami a 3*15 perc aktiváló plazmaívlámpa bevilágítás során eltávolítja az elszíneződéseket és kifehéríti a fogsort.
  3. A fehéredés mértéke függ a fog felépítésétől (a pótlások nem fehérednek) és genetikájától, nem mindenkinek ugyanaz a mértéke. Általánosságban 8-10 árnyalat fehéredés érhető el egy kezelés alatt.

A kezelés ideje: ~50 perc
Fehéredés: 2-3 árnyalat 

Illusztrációs videó a rendelői fogfehérítésről:

Videó lejátszása

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Ha kérdése van, hívjon minket vagy írjon nekünk és kérje fogorvosaink és dentálhigiénikusaink segítségét. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue