Itt a tavasz, itt a jóidő! Szeretne ellenállhatatlan mosolyt? Ezt tegye meg.

Nemsokára elhagyjuk a telet, jönnek az első tavaszi záporok, már délután 5 után sötétedik, egyre hosszabb ideig süt a nap, itt a tavasz! Mutassa meg ismerőseinek a ragyogó fehér és csillogó mosolyát!

A fogainkra egyre nagyobb figyelem terelődik manapság, mindenki tökéletes fogsort szeretne. Ugyanakkor az apró hibák vagy szabálytalanságok nem okoznak igazi problémát, sőt akár még vonzóak is lehetnek. Vannak, akik szándékosan kérnek a fogsorukba szabálytalanságokat, mert úgy természetesebbnek, emberibbnek hat a mosolyuk.

Ami viszont nem vonzó, az az ápolatlanság vagy annak a látszata. Az elszíneződések kialakulására vagy a fog sötétedésére hat az életstílusunk és a genetika is, viszont a folyamat megfordítható!

A fehér és ápolt fogak erőt, fiatalságot és energiát sugároznak, ami egy nagyon jó befektetés a mai világban. Kihat a kapcsolatainkra, a párválasztásra, a párunk megtartására, a munkánkban a sikerünkre, sőt még a magunkhoz való viszonyunkra is. Talán a legjobban megtérülő befektetés, ha a mosolyát újítja fel.

Itt a fogorvosi lista a tavaszi mosolymegújításhoz:

1. lépés: Fogkőeltávolítás

Az alapos és rendszeres fogmosás mellett is kialakulhatnak lerakódások a fogközökben és a fogak alsó részén. Itt nem pusztán el nem távolított ételmaradékról, hanem un. dentális plakkról van szó. A plakk egy baktériumok, ételmaradványok és nyálkasejtek által létrehozott vékony biofilmréteg, ami előzménye a fogkő kialakulásának.

Ez a baktériumokkal teli plakkréteg idővel megköti a szájban található ásványi anyagokat, így alakul ki a fogkő. A folyamat gyorsasága, intenzitása egyénfüggő, mindenkinél egyedi. Befolyásolják genetikai és szájhigiénés szempontok. Azonban előbb-utóbb elkerülhetetlenül kialakul és el kell távolítani.

Ha nem távolítjuk el, akkor az a fogak elvesztéséhez vezethet, hiszen az ínyt irritálva ínygyulladás alakulhat ki, ami csontpusztulást, fogágy betegséget, foglazulást és végső soron fogelvesztést okozhat. De ami addig is elkíséri a fogköves pácienst: a kellemetlen lehelet.

Illusztrációs videó a fogkőeltávolításról:

Videó lejátszása
A fogkőeltávolítás menete
  1. Fogkő eltávolításra általában félévente – évente járnak hozzánk a pácienseink. Többnyire a fogsor állapotának felülvizsgálatakor.
  2. A fogkövek eltávolításához egy ultrahangot kibocsátó eszközzel végigmegyünk a fogak felszínén és tövében. Az ultrahang lepattintja a fogakról a fogkövet.
  3. Az elszíneződések jelentős részét homokfújó berendezéssel távolítjuk el, amellyel tökéletes végeredményhez jutunk.
  4. Ezután egy speciális  ápolópasztával végigpolírozzuk a fogakat.
  5. A kezelés többnyire fájdalommentes, hiszen a fogak felszínén dolgozunk, de egyénileg eltérhet a fájdalomérzet. Van olyan páciensünk, aki kéri a teljes fogsorának elérzéstelenítését, mert az ő teljes kezelés alatti nyugalmához ez szükséges. Ezt mindenkivel egyénileg megbeszéljük.

A kezelés ideje: ~ 40 – 60 perc

2. lépés: Mosolytervezés

A mosolytervezés lényege, hogy akár teljesen új fogformákkal is tudunk kísérletezni, gyakorlatilag meg tudjuk a fogsort változtatni olyanra, amilyet a páciens szeretne. Na de ő honnan fogja tudni, hogy neki mi áll a legjobban? A konzultáció során megmutatunk többféle fogsort képekben, amik közül tud választani. Sokan méretet is szeretnének változtatni, mert túl kicsik vagy nagyok a fogaik, és a forma a másik, amit meg tudunk változtatni.

Miután a fogakat lecsiszoltuk, a kiválasztott formát a fogtechnikában elkészítjük CAD-CAM rendszerben műanyag ragasztható fogpótlásként, amit beragasztunk és a páciens odahaza meg tudja mutatni a családnak, hogy így hogyan tetszik a mosolya. Ha esetleg nem lenne teljesen megfelelő a forma, akkor készítünk egy másikat, és azzal is haza tud menni a családnak megmutatni. Így elkerülhető, hogy olyan végleges pótlást készítsünk, ami nem mindenkinek tetszik maradéktalanul. Márpedig a férj vagy feleség véleménye kritikus hosszú távon, emiatt kell nagyon körültekintőnek lennünk. 

Mosolytervezés példák:

3. lépés: A professzionális – rendelői fogfehérítés

A fogkőkezeléssel (fent) a lerakódásokat, elszíneződéseket eltávolíthatjuk, de a fogak teljes felületének fehérítése egy másik dolog.

Menete:

  1. A szennyeződésektől és lerakódásoktól mentesített fogsort szájterpesszel tesszük a beavatkozáshoz kényelmessé.
  2. Védőszemüveg viselése mellett a fogakra helyezzük a hidrogén-peroxid tartalmú zselét, ami a 3*15 perc aktiváló plazmaívlámpa bevilágítás során eltávolítja az elszíneződéseket és kifehéríti a fogsort.
  3. A fehéredés mértéke függ a fog felépítésétől (a pótlások nem fehérednek) és genetikájától, nem mindenkinek ugyanaz a mértéke. Általánosságban 8-10 árnyalat fehéredés érhető el egy kezelés alatt.

A kezelés ideje: ~50 perc
Fehéredés: 2-3 árnyalat 

Illusztrációs videó a rendelői fogfehérítésről:

Videó lejátszása

4. lépés: Fogfehérítés otthon

Az otthoni fogfehérítést mindig szakember támogatásával végezzük. Ennek során először lenyomatot vesznek a fogakról, ennek alapján készítik el az otthon használható éjszakai fogfehérítő sínt. Ez a sín egy vékony, hajlékony műanyag fogvédő, ebbe kell beletenni a fogfehérítő anyagot, majd a sínt ráhelyezni a fogakra. Így éjszaka, akár alvás vagy egy film nézése közben dolgozik a fogfehérítő anyag.

Az otthoni fogfehérítés legújabb generációja a fogfehérítő anyagon kívül még fogzománc erősítő anyagot is tartalmaz, amelynek hatására a fogzománc erősebbé válik minden kezelés után

Az otthoni fogfehérítés előnyei
  • a fogfehérítés mértéke könnyebben kontrollálható, aminek akkor van jelentősége, ha látható helyeken rendelkezünk pótlásokkal, tömésekkel, amikre nem hat a fogfehérítés
  • kényelmes

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Ha időpontot vagy konzultációt szeretne kérni, és személyre szabott ellátást szeretne kapni, akkor hívjon minket a +36 30 327 6061-as telefonszámon vagy írjon nekünk a lenti űrlap segítségével. Várjuk, hogy segíthessünk Önnek visszaállítani eredeti vagy még annál is szebb mosolyát!

Miért minket válasszon?
Ezek a mellettünk szóló érvek:

Győztünk az árversenyben

Átlagosan 14,1%-kal alacsonyabbak az áraink, mint a konkurenciának (2023.10.01-ei felmérés alapján).

Saját fogtechnikával dolgozunk

Saját, helyben működő fogtechnikával rendelkezünk, ami miatt a fogpótlások a legmagasabb minőségben és átlagosan feleannyi idő alatt készülnek el, mint ott, ahol a fogtechnika külön működik. Ráadásul az árak is kedvezőbbek így.

Gyors időpont lehetőség

Rugalmas időbeosztásunk miatt gyorsan tudunk időpontot adni, nem szeretjük, ha a pácienseinknek várnia kell.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue