Implantáció a gyakorlatban (fotókkal)

Mi az a fogászati implantátum?

A fog a foggyökérből (szilárdan az állcsontban ül) és a fogkoronából (a fog felső, látható része) áll. A fogászati implantátum a természetes foggyökeret helyettesíti. Ez egy pici, erős, biokompatibilis fémekből készült csap, amely a foggyökér helyére kerül az állcsontban. Az implantátum tartóként szolgál az egyszerű koronák és a több fogat érintő hidak számára, illetve teljes műfogsorok esetén horgonyként is használható.

Miért érdemes a fogászati implantáció mellett dönteni?

Természetes mosoly és nagyobb önbizalom
A fogászati implantátumok úgy néznek ki, mint a természetes fogak, és annak is érződnek – külsőre gyakorlatilag semmi különbség sincs köztük. Ez magabiztos mosolyt, evést és beszédet tesz lehetővé.

Az állcsont és az arcszerkezet megőrzése
A természetes fogak segítenek egészségesen és erősen tartani a csontot. A rágás közben fellépő erők a foggyökéren keresztül a csontban is hatnak, ami által az egészséges csontsűrűség megmarad. A tartósan fennálló foghiány esetén sok kellemetlenséggel szembesülhetünk: beszéd- és hangképzési zavar, esztétikai problémák, rágóterhelés megváltozása. Foghiány esetén a környező csontrészeket nem éri stimuláció, így azok elkezdhetnek visszahúzódni. A csont zsugorodásával az arc formája is megváltozhat. 

Megkíméljük a fogainkat
Fogászati implantátum beültetésekor nincs szükség más, saját fogak lecsiszolására, mint a foghíd vagy a részleges és teljes műfogsor alkalmazásakor.

Természetes rágás
A fogászati implantátumok ugyanolyan biztonsággal rögzülnek a csontban, mint a természetes fogak. A protetikai részekkel együtt természetesen lehet velük harapni és rágni, és bármelyik étel nyugodtan fogyasztható.

Éppen folyamatban lévő munkáink

Foghúzás és csontpótlás után implantáció

György egy 40 éves férfi páciensünk, akinek foghúzás után csontpótlásra volt szüksége, hogy megfelelő alapja legyen az implantátumnak. Ezután 2 db Neodent implantátum került beültetésre. Az implantátumok műtéti fúrósablon segítségével kerültek elhelyezésre, amit előre megterveztünk a CT felvétel alapján. Jelenleg gyógyulási szakaszban van a páciens. A végleges pótlás 3 hónap múlva kerül átadásra, ami fémkerámia pótlás lesz. Képek:

Kiindulási állapot:

Csontpótlás után:

Implantátum beültetése után (Figyelem! Véres kép a képre kattintva):

Figyelem! Nyugalom megzavarására alkalmas kép.

Kivehető fogpótlás rögzítése implantátumokon

László egy 60-as évei elején járó férfi páciensünk, aki teljesen fogatlan állcsonttal rendelkezik. Eddig sem szerette a teljesen izgő-mozgó fogsorokat, mert többször előfordult, hogy kirepült a fogsor a szájából tüsszentésnél. Emiatt eddig felragasztva hordta a fogpótlását. 

Most egy teljesen új alsó-felső fogpótlást készítettünk neki, amit ideiglenesen tudott addig is használni, amíg az implantáció megtörtént és becsontosodott. 2 db Neodent locator került beültetésre és a kivehető pótlás már ezeken rögzül.

Az ideiglenesen használt fogsort alkalmassá tettük a betétházak beépítésére a fogtechnikán, így nem kellett új fogsort készítenünk a gyógyulás idejére sem. A páciens pedig gyönyörűen mosolyoghatott a gyógyulási szakaszban is. Képek:

Kivehető fogpótlás:

Neodent implantátum beültetése után (Figyelem! Nyugalom megzavarására alkalmas kép a képre kattintva):

Figyelem! Nyugalom megzavarására alkalmas kép!

Fogpróba:

Végeredmény:

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue