Hogyan készüljön fel a télre a fogai ápolásában?

Fogaink ápolásában kiemelt fontosságú, hogyan készülünk fel a télre. A fogak szempontjából a használhatóság (rágás, harapás) mellett az egészség és esztétika legalább annyira fontos.

Észrevette már, hogy a barna bőrű embereknek látszólag sokkal fehérebbek a fogai? Minél nagyobb a színeltérés, annál fehérebbnek tűnik a fog. Télen a nyári barnaságunk elvesztésével a fogaink apróbb hibái, elszíneződései, a fogkő egyre feltűnőbb, ami rontja az összképet. Emiatt a fogkőkezelést és a fogfehérítést ebben az időszakban nagyon sokan veszik igénybe, hogy ugyanolyan természetességgel mosolyoghassanak, mint nyáron.

A fogak egészsége: fogkőeltávolítás

Amire különösen figyeljen, ha szeretné a fogait még nagyon sokáig megőrizni, hogy legalább évente, de inkább félévente jöjjön el egy fogkőkezelésre. Miért? Az alapos és rendszeres fogmosás mellett is kialakulhatnak lerakódások a fogközökben és a fogak alsó részén. Itt nem pusztán el nem távolított ételmaradékról, hanem un. dentális plakkról van szó. A plakk egy baktériumok, ételmaradványok és nyálkasejtek által létrehozott vékony biofilmréteg, ami előzménye a fogkő kialakulásának.

Ez a baktériumokkal teli plakkréteg idővel megköti a szájban található ásványi anyagokat, így alakul ki a fogkő. A folyamat gyorsasága, intenzitása egyénfüggő, mindenkinél egyedi. Befolyásolják genetikai és szájhigiénés szempontok. Azonban előbb-utóbb elkerülhetetlenül kialakul és el kell távolítani.

Ha nem távolítjuk el, akkor az a fogak elvesztéséhez vezethet, hiszen az ínyt irritálva ínygyulladás alakulhat ki, ami csontpusztulást, fogágy betegséget, foglazulást és végső soron fogelvesztést okozhat. De ami addig is elkíséri a fogköves pácienst: a kellemetlen lehelet.

Illusztrációs videó a fogkőeltávolításról:

A fogkőeltávolítás menete

  1. Fogkő eltávolításra általában félévente – évente járnak hozzánk a pácienseink. Többnyire a fogsor állapotának felülvizsgálatakor.
  2. A fogkövek eltávolításához egy ultrahangot kibocsátó eszközzel végigmegyünk a fogak felszínén és tövében. Az ultrahang lepattintja a fogakról a fogkövet.
  3. Az elszíneződések jelentős részét homokfújó berendezéssel távolítjuk el, amellyel tökéletes végeredményhez jutunk.
  4. Ezután egy speciális  ápolópasztával végigpolírozzuk a fogakat.
  5. A kezelés többnyire fájdalommentes, hiszen a fogak felszínén dolgozunk, de egyénileg eltérhet a fájdalomérzet. Van olyan páciensünk, aki kéri a teljes fogsorának elérzéstelenítését, mert az ő teljes kezelés alatti nyugalmához ez szükséges. Ezt mindenkivel egyénileg megbeszéljük.

A kezelés ideje: ~ 1 óra

A fogak szépsége: fogfehérítés

A fogainkra egyre nagyobb figyelem terelődik a mai világban, és persze mindenki a tökéletes fogsort szeretné. Az apró hibák vagy szabálytalanság egyáltalán nem okoznak a teljes képben problémát, sőt akár még vonzóak is lehetnek. Ami viszont nem vonzó, az az ápolatlanság látszata. Az elszíneződések kialakulására vagy a fog sötétedésére hat az életstílusunk és a genetika is, viszont a folyamat visszafordítható! A fehér és ápolt fogak erőt, fiatalságot és vitalitást sugároznak, ami egy megtérülő befektetés a mai világban. Kihat a kapcsolatainkra, a munkánkban a sikerünkre, sőt még a magunkhoz való viszonyunkra is. Szóval megéri a fogaink szépségére befektetni!

A fogkőkezeléssel (fent) a lerakódásokat, elszíneződéseket eltávolíthatjuk, de a fogak teljes felületének fehérítése egy másik dolog. Mindjárt két lehetőségünk is van a fogak fehérítésére: rendelői és otthoni fogfehérítés

A professzionális – rendelői fogfehérítés menete

  1. A szennyeződésektől és lerakódásktól mentesített fogsort szájterpesszel tesszük a beavatkozáshoz kényelmessé.
  2. Védőszemüveg viselése mellett a fogakra helyezzük a hidrogén-peroxid tartalmú zselét, ami a 3*15 perc aktiváló plazmaívlámpa bevilágítás során eltávolítja az elszíneződéseket és kifehéríti a fogsort.
  3. A fehéredés mértéke függ a fog felépítésétől (a pótlások nem fehérednek) és genetikájától, nem mindenkinek ugyanaz a mértéke. Általánosságban 8-10 árnyalat fehéredés érhető el egy kezelés alatt.

A kezelés ideje: ~50 perc
Fehéredés: 8-10 árnyalat 

Illusztrációs videó a rendelői fogfehérítésről:

Az otthoni fogfehérítés

A fogfehérítés a fogakról vett lenyomat alapján a fogtechnikus által készített sínnel és az ebbe behelyezhető fogfehérítő géllel történik.

Fehéredés: 4-5 árnyalat 

Illusztrációs videó az otthoni fogfehérítésről:

Az alábbi esztétikai kedvezményeket tudja igénybe venni:

Fogfehérítés akciósan -10.000Ft

• állapotfelmérés
• otthoni fogfehérítő szett
55.000 Ft helyett

MOST CSAK 45.000 FT


Akcióink nem összevonhatóak.

Esztétikai mosolytervezés -42%

A csomag tartalma: 2 konzultáció, 1 panorámaröntgen, 1 lenyomatvétel, 1 kivitelezési terv modellel vagy fotóval
50.000 Ft helyett

MOST CSAK 29.000 FT

Végre szabadon mosolyoghat!
Amennyiben a megrendelt munka összértéke eléri a 300.000.-Ft-ot, akkor visszatérítjük a 29.000.-Ft-ot.
Akcióink nem összevonhatóak.

Bármire felhasználható 10% kedvezmény

Akcióink nem összevonhatóak.

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Bejelentkezés

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue