Fogfehérítés: melyik megoldás a jobb: a rendelői vagy az otthoni?

Néhányan nem ismerik a fogfehérítés működését, és nem tudják, mi a különbség az otthoni és a rendelői eljárások között. Sokan aggódnak azért is, hogy károsíthatja-e a fogzománcot bármelyik módszer, vagy gyengítheti-e azt. Ezekre a kérdésekre adunk választ ebben a bejegyzésben.

A fogfehérítést otthon és rendelőben egyaránt elvégezhetjük, de ezek különböző folyamatokat jelentenek. Az otthoni fehérítés is lehet nagyon hatékony, különösen akkor, ha képzett szakember felügyeli a folyamatot. Fontos a szakemberrel történő egyeztetés az eljárás intenzitásáról és időtartamáról.

Mindkét módszer biztonságos és fájdalommentes, és hosszantartó, látványos eredményt biztosít!

Mi okozza a fogaink elszíneződését?

Nem mindenki rendelkezik hófehér fogakkal, még egészséges állapotban sem, elsősorban genetikai tényezők miatt. A fogak színét főként azok az összetevők határozzák meg, amelyek megtalálhatók a fogzománcban és a fog alatti rétegekben.

Emellett számos más tényező is hozzájárulhat a fogak elszíneződéséhez. Például, ha nem távolítjuk el alaposan a fogakra rakódó lepedéket, azok elszínezhetik a fogakat.

Ha a szájhigiénia nem megfelelő, és a lepedék hosszú ideig a fogfelszínen marad, akkor dentális plakk alakulhat ki, amiből fogkő is képződhet. A sárgás-barnás fogkő nemcsak esztétikai problémákat okoz, hanem ideális közeg lehet kórokozó baktériumok számára is, ami komoly fogbetegségekhez, például fogágybetegséghez és akár fogvesztéshez is vezethet.

Erős színező hatású élelmiszerek, mint például feketekávé, bogyós gyümölcsök, cékla rendszeres fogyasztása is negatívan befolyásolhatja a fogak színét. A dohányzás szintén jelentős szerepet játszik, mivel erős dohányosoknál a fehér fogak akár pár év alatt sárgásak lehetnek.

Professzionális fogfehérítés a rendelőben

A fogfehérítési eljárás rendelőben gyorsabb és látványosabb eredményt biztosít, mint az otthoni módszerekkel.

Előkészítés:

Először is szükséges a fogak előkészítése a fehérítésre. Fontos, hogy a fogakat alaposan tisztítsuk meg, majd, ha van fogkövünk, akkor szedessük le a fehérítés előtt.

A kezelés elején speciális ínyvédő anyagot helyezünk el az alsó és felső fogínyen, hogy megvédjük az érzékeny szöveteket a fehérítő anyagoktól.

Fogfehérítés

Ezt követően a fogak felületére speciális fehérítő anyagot viszünk fel. A rendelői fogfehérítés kémiai folyamat, ahol a fehérítő anyag reakcióba lép a fogak elszíneződéseit okozó anyagokkal. Az UV-lámpa segítségével aktiváljuk a fehérítő anyagot.

A fogakat elszínező kromogének kémiai és optikai tulajdonsága az oxidáció hatására változik, és ennek következtében a fogak színe jelentősen kifehérül.

A kezelés végén eltávolítjuk mind a fehérítő anyagot, mind az ínyvédő anyagot.

A rendelői fogfehérítésnek nincsenek káros következményei, bár a kezelést követően rövid ideig érzékenység előfordulhat.

A rendelői (professzionális) fogfehérítés előnyei:
 • Gyors azonnali eredmény: a kezelés időtartama általában 3 x 15 perc, míg az otthoni kezelések esetében egy alkalom kb. 2 óra, és általában 3-4 alkalom szükséges az ugyanolyan eredmény eléréséhez.
 • Biztonságos kezelés: a fehérítés folyamatos kontroll alatt történik.
 • Azonnali látványos eredmény.
 • Tartós hatás, ami akár évekig is tarthat.

Professzionális fogfehérítés otthon

Az otthoni fogfehérítést szakember irányításával végezzük el mi magunk.

Először lenyomatot készítenek a fogakról, majd ennek alapján készül el az éjszakai fogfehérítő sín. Ez a vékony, hajlékony műanyag védő a fogakra helyezhető, amelybe a fogfehérítő anyag kerül, és így dolgozik éjszaka, akár alvás vagy filmnézés közben.

Az otthoni fogfehérítés legújabb generációja a fogfehérítő anyagon kívül fogzománc erősítő anyagot is tartalmaz, amely minden kezelés után erősíti a fogzománcot.

Az otthoni fogfehérítés előnyei
 • A fogfehérítés mértéke lassabb, több lépcsőt igényel, ezért könnyebben kontrollálható, ha látható helyeken van pótlás vagy tömés, amelyek színe nem változik a kezeléstől.
 • Kényelmes és otthon végezhető.

Hogyan gondoskodjunk fogainkról a fogfehérítés után?

 1. Fontos, hogy sok vizet igyunk, mivel a fogfehérítés során a fogak víztartalma csökkenhet, ami érzékennyé teheti az idegeket. Ha enyhe érzékenység vagy fájdalom jelentkezik, a sok folyadék pótolja a víztartalmat, és általában 12-24 órán belül megszűnik az érzékenység.
 2. Az erősen színező élelmiszerektől legalább 2 napig tartózkodjunk a fogfehérítés után. Ilyenek például a vörösbor, feketekávé, tea, cékla, bogyós gyümölcsök stb. Kerüljük a dohányzást is ebben az időszakban. Hölgyek esetében javasolt kerülni a rúzst is.
 3. Ezeket az előírásokat érdemes továbbra is betartani a 2 nap után is, ha lehetséges, hogy a fogfehérítés hosszú távú eredményei sokáig megmaradjanak. Ha nem tudjuk teljesen elkerülni ezeket az élelmiszereket, legalább 2-3 korty vízzel öblítsük ki a szájunkat az elfogyasztásuk után, így csökkentve a fogak elszíneződését okozó hatásukat.

Mikor nem szabad fogfehérítenünk? 

Ezekben az esetekben ne fehérítsük fogainkat:
 • Szuvas, gyulladt vagy beteg fogak
 • Ínygyulladás vagy más szájüregi betegségek
 • Nem megfelelően záródó tömések
 • Terhesség és szoptatás időszaka
 • Fogfejlődési rendellenességek, zománchibák

Ezért is kiemelten fontos, hogy szakember segítse Önt a legjobb megoldás megtalálásában a fogai fehérítéséhez. Jelentkezzen be most fogfehérítő kezelésre!

Van-e kockázata a fogfehérítésnek?

A fogfehérítés szakember felügyelete alatt teljesen biztonságos beavatkozás, nincsenek különösebb kockázatai.

Várjuk sok szeretettel fogfehérítésre!

Ha időpontot vagy konzultációt szeretne kérni, és személyre szabott ellátást szeretne kapni, akkor hívjon minket a +36 30 327 6061-as telefonszámon vagy írjon nekünk a lenti űrlap segítségével. Várjuk, hogy segíthessünk Önnek visszaállítani eredeti vagy még annál is szebb mosolyát!

Fogfehérítés áraink

 • Gyökérkezelt fog fehérítése 40.000.-Ft / fog
 • Fogfehérítés (otthoni) 80.000.-Ft

  komplett

 • Fogfehérítés (rendelői) 90.000.-Ft

  komplett

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Ha időpontot vagy konzultációt szeretne kérni, és személyre szabott ellátást szeretne kapni, akkor hívjon minket a +36 30 327 6061-as telefonszámon vagy írjon nekünk a lenti űrlap segítségével. Várjuk, hogy segíthessünk Önnek visszaállítani eredeti vagy még annál is szebb mosolyát!

Miért minket válasszon?
Ezek a mellettünk szóló érvek:

Győztünk az árversenyben

Átlagosan 14,1%-kal alacsonyabbak az áraink, mint a konkurenciának (2023.10.01-ei felmérés alapján).

Saját fogtechnikával dolgozunk

Saját, helyben működő fogtechnikával rendelkezünk, ami miatt a fogpótlások a legmagasabb minőségben és átlagosan feleannyi idő alatt készülnek el, mint ott, ahol a fogtechnika külön működik. Ráadásul az árak is kedvezőbbek így.

Gyors időpont lehetőség

Rugalmas időbeosztásunk miatt gyorsan tudunk időpontot adni, nem szeretjük, ha a pácienseinknek várnia kell.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue