A rögzített fogpótlás összehasonlítás

Most megmutatjuk a különbséget: itt a nagy rögzített fogpótlás összehasonlítás. Mi mennyibe kerül, mennyi ideig tart az elkészítése, előnyök és hátrányok.

Sokan kérdeznek minket arról, hogy kinek milyen rögzített (azaz nem kivehető) fogpótlást javaslunk. Természetesen, mint fogtechnika és fogászati központ szívesen adunk tanácsot a pácienseinknek, de talán jó az, ha itt most leírjuk, hogy milyen rögzített fogpótlások vannak és mi mennyibe kerül, mennyi ideig tart. Írunk az egyes fogpótlások előnyeiről és esetleges hátrányairól is.

Figyelem, árakat is tartalmaz az összehasonlítás! Az árak a Hattyas Dental 2021. júliusi árai, ha a bejegyzést később olvassa, akkor az árak ás az akciók változhattak, de a piaci megoldásokhoz képest nálunk mindig magas minőséget és szolid árakat és egyedi akciókat fog találni.

1. Fémkerámia pótlás: korona vagy híd

A korona a csiszolt fogra cementtel rögzített fogpótlás, amit akkor készítünk, ha az eredeti fog koronájából egy nagyobb rész hiányzik pl. kiterjedt szuvasság vagy baleset miatt, így az a tömőanyagot már nem tudja biztonságosan megtartani.

A korona anyaga ebben az esetben fémkerámia (fémrész: kobalt-króm és egyéb fémek kis százalékban), ami azt jelenti, hogy a korona belső váza fémből készül és erre kívülről építi fel a kerámiát a fogtechnikus, ami megadja a fog természetes színét és formáját.

A fémkerámia pótlások esztétikailag ugyanúgy néznek ki, mint a saját fogak, élethűek 16 féle színárnyalattal, jó a rágóerejük, strapabíróak.

Hátrányuk a cirkon koronákkal összehasonlítva, hogy nincs fényáteresztő képességük, emiatt a front régióban (első fogak) nem javasolt, továbbá fémérzekenyeknek nem adhatjuk.

A fémkerámia pótlások előnye a cirkon koronákkal szemben, hogy olcsóbbak, de ugyanannyira strapabíróak. Az állóképességükre jellemző, hogy inkább az alatta lévő fog a kérdéses, maga a fémkerámia pótlás 15-25 évig biztosan bírja.

Előnyök:
 • Élethű fogak, esztétikailag kiváló megoldás
 • 16 féle színárnyalat elérhető
 • Kiváló rágóerő, strapabíróak
 • Olcsóbb, mint a cirkon korona
Hátrányok:
 • Fémérzékenyek nem kaphatják
 • Fényáteresztő képessége nincs, emiatt a hátsó régióban (pl rágófogak) szoktuk használni, ahol a fényáteresztésnek nincs jelentősége
Ára:

45.000 Ft /fog

Elkészülési idő:

1-2 hét

2. Cirkonkerámia pótlás: korona vagy híd

A korona a csiszolt fogra cementtel rögzített fogpótlás, amit akkor készítünk, ha az eredeti fog koronájából egy nagyobb rész hiányzik pl. kiterjedt szuvasság vagy baleset miatt, így az a tömőanyagot már nem tudja biztonságosan megtartani.

Fémmentes fogpótlást javaslunk minden olyan esetben, amikor elengedhetetlen az esztétikus megjelenés, azaz a mindig látható front részre. Erre a célra legmegfelelőbbek a napjainkban egyre jobban elterjedő cirkon koronák és hidak. A magas esztétikum mellett a cirkónium-dioxid nagyon kemény, nagy hajlítószilárdságú anyag. Ezen tulajdonságainak köszönhetően rendkívül ellenálló is. A CAD/CAM rendszerek megjelenése hozta el az áttörést az 1990-es évek elején, melyek segítségével tökéletesen feldolgozhatóvá vált.

A cirkonkerámia pótlások esztétikailag ugyanúgy néznek ki, mint a saját fogak, élethűek 16 féle színárnyalattal, jó a rágóerejük, strapabíróak, de nagyobb áthidalásokhoz (3 fogtól) a fémkerámia megoldást használjuk a jobb stabilitása miatt.

Előnyök:
 • Élethű fogak, esztétikailag kiváló megoldás
 • 16 féle színárnyalat elérhető
 • Jó rágóerő, strapabíróak
 • Színáteresztése olyan, mint a normál fognak, emiatt esztétikusabb, mint a fémkerámia fogpótlás
 • Biokompatibilis, fémallergiásoknak, illetve fémérzékenyeknek is ajánlott
Hátrány:
 • Áthidalhatóság nem jó
Ára:

65.000 Ft /fog

Elkészülési idő:

1-2 hét

3. Fogbetétek: Inlay – Onlay – Overlay

Amennyiben a fogszuvasodás nagyobb, mintsem, hogy egy normál tömés elegendő lenne,
a megoldás a fog állapotától függően lehet inlay vagy onlay vagy akár overlay, amelyeket egyszerűen csak fogbetéteknek nevezünk.

Fogbetétet abban az esetben alkalmazunk, ha a fog károsodása kiterjedt, a fog jelentős állományát érinti, illetve fennáll a veszélye, hogy a szuvasodás átterjedhet a szomszédos fogakra is. Szokás inlay-jel vagy onlay-jel helyettesíteni a régi, nagy kiterjedésű amalgám töméseket is.

Amennyiben a fogorvos úgy ítéli meg, hogy a fog rágófunkciója, formája nem lesz megfelelő egy normál fogtömés alkalmazásával, úgy javasolhatja a betét beragasztását.

A fogbetét ideális megoldás lehet továbbá a letört vagy lekopott fogcsücskök pótlására, gyökérkezelés esetében fedőtömésként, és abban az esetben is, ha szükséges a harapásmagasság helyreállítása.

Többféle anyagból is készülhetnek a fogbetétek: kerámia, arany vagy kompozit tömőanyag. A betét a fogorvos által kialakított üregbe cementtel rögzül. Előnye a magasfokú esztétika mellett, hogy a tökéletes illeszkedés által a későbbi szuvasodás elkerülhető és a szomszédos fogakkal kedvező érintkezés alakítható ki.

A fogbetét anyaga és az alatta lévő fog állapota határozza meg a betét tartósságát, általánosságban elmondható, hogy 5-8 év a várható élettartamuk.

Ára:

45.000 Ft – 65.000 Ft /fog (függ a fogbetét méretétől)

Elkészülési idő:

1-2 hét

4. Héjak

A héjak készítése akkor jön szóba, amikor kisfokú változtatásra van szükség. A héjak esztétikai céllal készülnek, általuk kedvezően tudjuk befolyásolni a fogak színét és a formáját. Több típus különíthető el, készülhetnek speciális tömőanyagból vagy kerámiából is, a különböző technikák értelmében pedig léteznek héjak, amelyek a foganyag elvétele nélkül készíthetők és olyanok, amelyek a fogzománc minimális preparálását igénylik.

A vékony, teljesen személyre szabott héjat úgy készítik el, hogy pontosan illeszkedjen az elszíneződött vagy letört fogra és teljesen úgy nézzen ki, mint a páciens természetes fogai. Nem csak letört fogaknál használjuk ezt a megoldást, hanem nagymértékű elszíneződés, kedvezőtlen fogforma vagy nagy fogrés esetében is, sőt még kisebb esztétikai fogszabályozást is elérhetünk velük.

A héj anyaga és az alatta lévő fog állapota határozza meg a héj tartósságát, általánosságban elmondható, hogy 5-8 év a várható élettartam.

Előnyök:
 • Kis beavatkozással nagy esztétikai változást érhetünk el a front régióban
 • Kevés foganyag vesztés
Hátrányok:
 • Könnyen színeződnek
 • Különösen vigyázni kell rájuk
Kerámia héj ára:

70.000 Ft /fog

Elkészülési idő:

1-2 hét

5. All-on-4 ™

Az All-on-4 ™ eljárás négy implantátumra készített csavaros hídpótlás teljes foghiány esetén. Olyan, mintha a saját fogait kapná vissza.

Négy speciálisan elhelyezett implantátumra csavarosan rögzülő fogpótlást készítünk. Az implantátumokra speciális fejrészek kerülnek, amelyekre csavarosan rögzítjük a fogtechnikán készített, általában 12 fogból álló hídpótlást.

Az All-on-4™ megoldás a csontban nagy stabilitást biztosít. Az implantátumok behelyezése után akár másnap be tudunk helyezni egy ideiglenes fogsort, elkerülve ezzel a foghiánnyal járó kellemetlenségeket. Ezek a fogak mind esztétikailag, mind funkciójukban nagyon hasonlítanak a természetes fogakhoz, így azokat akár a műtét után már használhatja is evéshez. 3-4 hónap gyógyulási időt követően felhelyezzük a végleges hidat, mely lehet rögzített és kivehető is.

Előnyök:
 • a legnagyobb erőhatást is kibíró fogpótlás
 • érzetben nagyon hasonlít a normál fogakra
 • könnyen javítható
 • az ízek 100%-ban érezhetőek, a saját fogakkal megegyező természetes hatás
Ára:

alap verzió: 800.000 Ft-tól/fogív (alsó vagy felső)

All-on-4™ fémkerámia pótlással: 1.200.000 Ft-tól/fogív (alsó vagy felső)

A fémkerámiás pótlással készülő All-on-4™ 12 tagú fémkerámia körhidat tartalmaz, gyakorlatilag megkülönböztethetetlen az igazi fogaktól, eredmény: tökéletes hollywoodi mosoly

Elkészülési idő:

Az elkészítésnek két szakasza van:

 1. implantáció: az implantátumok behelyezése után várni kell 3 hónapot, de addig kap egy pótlást, amivel élhet
 2. fogmű elkészítése, behelyezése: az implantációs időszak után mintát veszünk, majd 1-2 hét fogtechnikai munka után becsavarozzuk a kész fogművet
Melyiket válasszam?

Ellentétben a kivehető fogpótlásokkal, a rögzített fogpótlásoknál a fog állapota, a hiány mértéke és a fog terhelhetősége dönti el nagyobb részben, hogy melyik megoldást lehet választani. Konzultáljon orvosainkkal, hogy a legszebb és legtartósabb megoldást javasolhassuk Önnek.
Ne felejtse el rögzített fogpótlás akcióinkat, várjuk szeretettel!

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Garancia

Az alábbi garanciákkal végezzük el a fogpótlási beavatkozásokat:

 • Fémkerámia fogpótlások (koronák, hidak) 2 év
 • Préskerámia fogpótlások (koronák, hidak) 1 év
 • Cirkonkerámia fogpótlások (koronák, hidak) 2 év
 • Fogbetétek (inlay, onlay, overlay) 2 év
 • Implantátum anyaga élethosszig
Garanciális feltételek
 • Megfelelő szájhigiénés előírások betartása
 • Részvétel az előírt ellenőrzéseken (6 havonta vagy évente)
 • Állapotfenntartó kezelések (pl.: fogkő-eltávolítás, protézis alábélelés) elvégeztetése
 • A fogpótlások megadott módon történő tisztán tartása
 • A fogpótlások rendeltetésszerű használata
 • Minden beavatkozás határidőre történő kifizetése
Jelenlegi rögzített fogpótlás akcióink:

30% kedvezmény rögzített fogpótlásokra

Fémkerámia híd akciósan -31%

Magas minőség, legjobb ár
45.000 Ft helyett

MOST CSAK 31.000 FT/FOG

• Természetes hatású fogpótlás
• Magas minőség
• Kiváló esztétika
• Jól terhelhető

Cirkon híd akciósan -30%

Magasabb minőség, legjobb ár
65.000 Ft helyett

MOST CSAK 45.000 FT/FOG

• Teljesen természetes hatású fogpótlás
• Magas minőség
• Kiváló esztétika
• Jól terhelhető

Implantátum akció -40.000 Ft

NEODENT professzionális implantátum akciósan -22%


180.000 Ft helyett

MOST CSAK 140.000 FT

Bejelentkezés

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue