A fogai okozhatják a fejfájását?

Ha azon gondolkodik, hogy mi okozhatja a fejfájását, akkor sok minden eszébe juthat – alváshiány, stressz, rossz testtartás, stb… De az egyik ok, amire talán még soha nem gondolt, az az, hogy a fejfájását fogászati probléma okozhatja.

Hogyan okozhatnak fogászati problémák fejfájást?

A fejfájást számos különböző, a fogak egészségével kapcsolatos betegség okozhatja – a legegyszerűbb fogszuvasodástól az összetettebb állkapocsproblémákig. Nézzük meg, hogy milyen különböző módon okozhatnak fejfájást a fogászati problémák.

Üregek vagy fertőzés

Ha fogszuvasodás, fertőzés vagy tályog miatt fájnak a fogai vagy az ínye, ez a fájdalom a fejének más részeire is kisugározhat még úgy is, hogy Ön nem gondolja, hogy közvetlen összefüggés van a két fájdalom között.

Rossz harapás

A fogászati fejfájás egyik fő oka lehet a rossz harapás – amely a fogak vagy az állkapocs helytelen beállítása miatt fordulhat elő. Ha a fogak rágófelszínei nem találkoznak megfelelően egymással, amikor az állkapcsát összezárja, az fájdalmat és fejfájást okozhat.

Ha a harapása rosszul van beállítva, az állkapocs izmainak keményebben kell dolgozniuk, hogy a fogak összehangolódjanak az étel megrágásához – így az izmok sokszor megfeszülnek és fájdalmat okozhatnak.

Fogcsikorgatás és állkapocs problémák

A fogászati problémákhoz kapcsolódó leggyakoribb fejfájás az izomfeszültség okozta fejfájás. Ezeket a fejfájásokat a szájban és az állkapocsban felgyülemlett izomfeszültség okozza.

Egyesek alvás közben csikorgatják a fogaikat, vagy kattogást tapasztalnak az állkapcsukban, mindkettő fájó állkapocsizmokat és kísérő fejfájást okozhat. Ezek a fejfájások tompa fájdalmat okozhatnak a fogakban vagy a szájban, illetve a fej oldalán. Ha alvás közben csikorgatja a fogait, akkor túlterheli az állkapocsizmait, ami fájdalmat okozhat.

Állkapocsízületi gyulladás (TMJ)

Ha csikorgatja a fogait, kattog vagy pattog az állkapcsa, nem tudja teljesen kinyitni a száját ásítás közben és/vagy állkapocsfájdalmai vannak, akkor egy gyakori helyzet, hogy az úgynevezett állkapocsízületi gyulladás (TMJ) áll a háttérben. Ez az állapot felborítja az állkapocs izomzatát, ami súlyos fejfájást okozhat. Valójában ezeket a fejfájásokat gyakran tévesen migrénes fejfájásként diagnosztizálják.

Ha bármelyik probléma ismerősen hangzik, keressen fel minket, hogy megvizsgáljuk állkapocsizmait és harapását.

Fejfájástól szenved? Nem kell többé szenvednie. A Hattyas Dental fogorvosai segíthetnek Önnek megállapítani, hogy a fejfájás mögött fogászati problémák állnak-e. A rendszeres fogorvosi látogatások és a szájhigiénia megőrzése lehet a kulcs a fejfájás megszüntetéséhez.

Ha időpontot vagy konzultációt szeretne kérni, és személyre szabott ellátást szeretne kapni, akkor hívjon minket a +36 30 327 6061-as telefonszámon vagy írjon nekünk a lenti űrlap segítségével. Várjuk, hogy segíthessünk Önnek a fogászati eredetű fejfájás régóta szükséges enyhülésében, hogy valóban legyen oka mosolyogni!

Miért minket válasszon?
Ezek a mellettünk szóló érvek:

Győztünk az árversenyben

Átlagosan 13,6%-kal alacsonyabbak az áraink, mint a konkurenciának (2023.07.01-ei felmérés alapján).

Saját fogtechnikával dolgozunk

Saját, helyben működő fogtechnikával rendelkezünk, ami miatt a fogpótlások a legmagasabb minőségben és átlagosan feleannyi idő alatt készülnek el, mint ott, ahol a fogtechnika külön működik. Ráadásul az árak is kedvezőbbek így.

Gyors időpont lehetőség

Rugalmas időbeosztásunk miatt gyorsan tudunk időpontot adni, nem szeretjük, ha a pácienseinknek várnia kell.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue