8 dolog, amit eddig nem tudott a fogorvosi implantátumokról

1. Milyen ízűek az implantátumok?

A titán implantátumok nem korrozívak és nem hagynak maguk után fémes ízt. A hidak vagy az implantátumokhoz rögzített protézis fogak teljesen íztelenek. A Hattyas Dentalnál végzett kezelések után teljes mértékben élvezheti az ételek ízét. Pácienseink gyakran mondják nekünk, hogy az implantátum beültetése után sokkal jobban szeretnek enni, mert minden ízt jobban éreznek.

2. Érzi az implantátumokat az arcában?

Az arccsont azon régiója, amely a járomcsontot támasztja alá, nem rendelkezik idegreceptorokkal, vagyis nem fogja érezni az implantátumokat, ha a helyükön vannak. Szakképzett száj- és állcsont-sebész által behelyezett járomcsont-implantátumok nem okoznak fájdalmat. A járom implantátumok behelyezése sokkal kevésbé bonyolult a páciens számára, mint a több műtétet és kezelést igénylő alternatívák.

Az implantátumokat az ujjaival sem fogja érezni. Az állkapocs szövetében és az arccsontban rögzítve vannak. Nincs olyan kiemelkedés, amely megváltoztatná az arc formáját vagy textúráját.

3. Átmehet egy fémdetektoron fogimplantátummal?

A titán implantátumok nem mágnesesek. Ez azt jelenti, hogy nem indítják be a fémdetektort, így biztonságosan átmehet a repülőtéren a biztonsági ellenőrzéseken anélkül, hogy azok beriasztanának a Hattyas Dental fogászati ​​munkája miatt.

4. Nehéz fogselymet használni teljes implantátum körívnél?

A fogselyem használatának nehézsége a fogak készítésének módjától függ. Az új fogak az erre a célra szolgáló laboratóriumunkban, a Szegeddent Fogtechnikánkban készülnek. A hidak esetében nincs szükség hagyományos fogselyem használatára. A Hattyas Dental páciensek vizes fogselymet használnak a híd és az íny között összegyűlő lerakódások eltávolítására.

5. Okozhatnak fülzúgást a fogbeültetések?

Fülzúgást a fogászati implantátumok vagy protézisek nem okoznak. Azonban minden hangos vagy erős rezgés, elég közel a fülhöz, sérülést okozhat a hallóidegben. Mivel a száj közel van a test ezen részéhez, minden műszert igénylő fogászati munka átmenetileg zavarhatja a fül érzékeny rendszerét.

6. Az implantátumok megváltoztatják az ember szag- vagy ízérzékét?

Sok páciens érkezik a Hattyas Dental-hoz, hogy egyszer s mindenkorra megszabaduljanak a rossz fogaiktól és szép fogsoruk legyen. Gyakran arról számolnak be, hogy az eljárás után jobban érzik az ízeket és az illatokat, mert a műtét alatt baktérium telepeket távolítunk el, amik korábban befolyásolták a szag- és ízérzékelést, a kellemetlen szájszagról nem is beszélve, ami ugyancsak megszűnik.

7. Befolyásolhatják-e az implantátumok a látást?

Nem. Míg az arccsont a szem érzékeny idegeinek közelében van, a járomcsont-implantátumok nem érintik ezt a területet.

Az utóbbi években egyre gyakrabban látható, hogy általános fogorvosok implantátumokat hirdetnek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez az eljárás nagyon érzékeny és speciális, és csak szakképzett szájsebész végezheti el. Nyomatékosan javasoljuk, hogy általános fogorvosa ne helyezzen be implantátumot. Az Ön biztonsága és a szükségtelen szövődmények elkerülése érdekében az implantátumokat csak szakképzett szájsebész helyezheti be.

8. Az implantátumok megváltoztatják az arc formáját?

A teljes köríves implantátumok javíthatják a harapás beállítását, ami jelentősen megváltoztathatja az arc formáját. Esetenként radikális lehet ez az átalakulás.

Az egyszeri fogimplantátumok szintén hatással lehetnek a harapásra, bár kevésbé valószínű, hogy drámai változást okoznak a páciens megjelenésében.

A fogsorról teljes köríves implantátumokra (pl All-on-4 vagy All-on-6) áttérő, vagy súlyos csontvesztésben szenvedő betegek esetében a Hattyas Dental eljárása javíthatja az arc térfogatát és kontúrjait, ami nagyon lelkesítőleg hatott eddig is sok páciensünkre.

Implantátumokon rögzülő pótlások

Az implantátum a foghiány pótlásának legmodernebb eszköze. Az implantátum tulajdonképpen egy menetes csavar, ami a csontba kerül beültetésre és a természetes fogak gyökerének feleltethető meg. Anyaga szövetbarát. Az implantátumra kerülhet korona, ami egy fogat pótol, de több implantátum segítségével hídpótlás vagy akár egy teljes fogsor is rögzíthető a szájban.

Illusztrációs videó az implantátum beültetéséről a Straumann-tól:

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Ha kérdése van, hívjon minket vagy írjon nekünk és kérje fogorvosaink és dentálhigiénikusaink segítségét. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy megbeszéljük az Önnél felmerülő lehetőségeket!

Bejelentkezés

Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

szépítse meg a mosolyát

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
akció

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
-20%
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Iratkozzon fel hírlevelünkre és szerezze meg a kedvezményeket!
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue